wc znak
youtube printscreen
wc znak

youtube printscreen

wc znak, Foto: youtube printscreen

Kada ulazite u javni toalet, uvek gledate mali znak na vratima koji označava je li toalet namenjen muškarcima ili ženama. Ti znakovi razlikuju se po raznim kriterijumima, ali najčešće po odeći likova na vratima. I verovatno niste nikada posebno razmišljali o tome znaku koji je često drugačiji, prema ukusima vlasnika objekta.

Dok muški znak ima pantalone, ženski znak je skoro uvek u haljini, a to bi sada moglo da bude pomalo zastarelo. Firma iz Arizone, kao deo kampanje koja želi da izjednači muškarce i žene u određenim muškim zanimanjima, došla je na ideju za novi ženski znak za WC, a predstavili su ga na konferenciji "Girls in Tech", piše "The Mirror".

Pročitajte još:

Tania Katan iz Arizone tvrdi kako znak koji je predstavljao haljinu na znaku za ženski toalet zapravo nikada nije trebalo da predstavlja haljinu. Oni su na novom znaku haljinu pretvorili u plašt, pa tako poručuju da žene mogu da budu superheroji.

– U društvenim naukama, tehnologiji, umetnosti, matematici, politici, na ulicama i u našim kućama  žene su često nevidljive, nepozvane ili jednostavno izopštene.

Devojke i žene koje se zanimaju za društvene nauke, tehnologiju i matematiku su manjina, rekli su iz firme.

Kampanja zeli da podstakne razgovore o prihvatanju žena kojim god da se zanimanjima bave. Nije samo reč o jednakosti žena, nego i o tome da se popuni veliki nedostatak radnih mesta u mnogim zanimanjima koja su rezervisana isključivo za muškarce.

Komentari (2)

Ivan T

06.10.2018 22:20

pa mislim stavarno...ahag

alo mile

08.10.2018 14:27

i baba bi bila autobus,samo nema točkove