Naslovna, 8. maj
Alo
Naslovna, 8. maj

Alo

Naslovna, 8. maj, Foto: Alo

SABOR SPC 9. MAJA ODLUČUJE O KANONIZACIJI PATRIJARHA KOG JE CEO NAOD VOLEO

Pavle zvanično postaje svetac?

Sveti arhijerejski sabor SPC započeće zasedanje u Žiči, a u radnom delu Sabora bi mogla biti pokrenuta i dugoočekivana tema 

 

VUČIĆ DOVEO NEMAČKU AVIO-KOMPANIJU

Motori za avione praviće se u Srbiji!

Stiže „Rols-Rojs” u svetu avio-industrije

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je juče da je dolazak nemačke kompanije MTU, vodećeg proizvođača avio-motora, veliki dan za Srbiju, jer je ta kompanija „Rols-Rojs” ili „Mercedes” u svetu avio-industrije. On je istakao da je u Srbiju stigla najmodernija kompanija u avio-industriji i da jedna trećina svih letelica u svetu ima delove koje je napravila ta kompanija.

Pročitajte još:

Vučić je najavio da će se fabrika nalaziti u okolini Beograda, najverovatnije u Pazovi, ali da će tamo moći da rade i ljudi iz Pančeva i drugih mesta u blizini, a posebno oni koji su već u procesu dualnog obrazovanja i koji znaju kako da rade najsofisticiranije poslove.

Aleksandar Vučić i nemački privrednici

Tanjug/ Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić i nemački privrednici, Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

- Srbija a je izgubila mesto među zemljama koje su imale avio-klaster.  Srbija je sada vraća na nebo evropske i svetske avio-industrije - rekao je Vučić i naveo da bi u prvoj fazi trebalo da bude zaposleno 450 ljudi, a kasnije, nada se, i mnogo više.

Šta kaže procena predsednika o tome koliko će se ova kompanija zadržati u Srbiji čitajte u štampanom izdanju!

 

PENZIONERI, PRIJAVITE SE!

Besplatan odlazak u banje!

Starosni, porodični i invalidski penzioneri, njih 13.000, imaju pravo da u nekoj od 24 srpske banje provedu besplatno deset dana, uz jedan uslov