Aleksandar Vučić
Tanjug
Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

* Medicinske sestre će već za 3-4 meseca imati novo povećanje plate

* Ministar Lončar najavio

* On je ocenio da zdravstveni radnici u potrazi za boljim uslovima rada i platama odlaze iz Srbije ali ne u meri kojoj se priča

Medicinske sestre će već za 3-4 meseca imati novo povećanje plate, rekao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar gostujući na TV Pink.

Kako je objasnio, sinoć je imao sastanak sa ministrom finansija i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem gde je glavna tema bilo povećanje plata "na čemu insistira predsednik". Povećanje plata medicinskim sestrama je svakako dobra vest za sve građane Srbije.

Pročitajte još:

"Ovo će biti treća godina za redom u kojoj će medicinske sestre imati najveće povećanje plata, ali na realnoj osnovi", rekao je Lončar i otkrio da je za svaki procenat povećanja predsednik tražio da se izračuna da li mi imamo toliko novca.

"Ono što mogu da kažem, videvši noćas i sinoć koliko se predsednik bori za to, da će sigurno medicinske sestre imati najveće povećanje plate već za par meseci", rekao je ministar zdravlja.

Zlatibor Lončar

Printscreen

Zlatibor Lončar, Foto: Printscreen

On je ocenio da zdravstveni radnici u potrazi za boljim uslovima rada i platama odlaze iz Srbije ali ne u meri kojoj se priča.

"U drugim zemljama se zbog nedostatka kadra zatvaraju odeljenja u bolnicama, eto susedna Hrvatska, a to se kod nas ne dešava jer vodimo odgovornu politiku", rekao je Lončar i dodao da se zdravsteni radnici i vraćaju u Srbiju ali to za mnoge nije vest.

Bonus video

Snimak autoputa Miloš Veliki dronom

 

Komentari (1)

Dukmuk

19.08.2019 07:18

Tako je sefe.Ne odlaze bas u tolikoj meri.Viseeeeee.