ALBANCI POČINJU NOVI RAT! Zakazan miting, za 10 dana pokreću napad na jug Srbije!

Albanci sa juga centralne Srbije održaće 28. novembra, na Dan zastave, nacionalnog praznika Albanije, protestni skup u Preševu kako bi ukazali na navodnu diskriminaciju i sa zahtevom da se taj deo zemlje pripoji tzv. Kosovu.

Priština, Albanci, Kosovo
Priština, Albanci, Kosovo , Foto: EPA

List u sutrašnjem broju navodi da iza tog skupa stoji Udruženje veterana terorističke Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM).

"Diskriminacija je svake godine godine sve veća. Naš osnovni zahtev je pripajanje Preševske doline Kosovu. To nije zahtev političara, već volja naroda", rekao je predsednik Udruženja Nazmi Hajredini.

Iako se lideri Albanaca iz tog dela Srbije još nisu oglašili, on tvrdi da imaju apsolutnu podršku svih političkih opcija koje je ovaj skup ujedinio.

Preševo
Preševo, Foto: AP Photo/Zenel Zhinipotoku

Poslanik iz Bujanovca Nenad Mitrović kaže za list da nije iznenađen ovim "performansom Albanaca".

BIVŠI MINISTAR DOBIO 2 MILIONA DOLARA ZA PRIZNANJE KOSOVA!

AUTOR: Alo.rs/Kosovo-online/M.Č. DATUM I VREME: 19.11.2019. 20:20 - 19.11.2019. 21:04 Mito! Kosovo, Foto: printscreen Bivši ministar spoljnih poslova Maldiva, Ahmet Šahed, osumnjičen je da je primio mito, dva miliona dolara za priznanje nezavisnosti Kosova, javlja večeras Zeri. AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 19.11.2019. 18:20 Spremaju se!

"Ovo je još jedan u nizu političkih provokacija kojoj je cilj da izazove nestabilnost u opštinama na jugu Srbije. Svake godine je na tim skupovima sve manje ljudi... i obeležavanje se svodi na domove kulture", rekao je Mitrović.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi