Aleksandar Vučić, Semska rača
Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

* Vučić uputio pismo Maji Kocijančić, portparolki visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini

* Insistira na tome da se EU oglasi povodom slučaja "trovanja" članova kosovske izborne komisije (CIK) albanske nacionalnosti

* Zbog navodnog "trovanja" samo albanskih članova CIK oko 3.500 izbornih listica iz centralne Srbije još nije prebrojano

- Uveren sam da posle nekoliko dana budnog praćenja afere "trovanje" u Prištini, imate zaključak o tome šta se tačno dogodilo. Zato vas molim da celokupnoj evropskoj javnosti kažete, jesmo li mi Srbi trovali Albance antraksom, novičokom ili nekim težim otrovom. Ako to slučajno nije istina, molim vas da javno kažete ko su prevaranti koji su tu laž smislili - napisao je Vučić u pismu, koje je podelio na zvaničnom Tviter nalogu predsednika Republike.

Pre nekoliko dana CIK je saopštio da je dvadesetak članova ove komisije zatražilo zdravstvenu pomoć, i to nakon što su otvorili koverte sa glasovima na poslednjim izborima koji su pristigli iz Srbije.

Međutim, zanimljivo je da su nelagodu osetili samo albanski članovi CIK, ali ne i srpski.

Istraga je tim povodom usledila, ali je zvanično saopšteno da nije bilo tragova otrova u krvi članova CIK, koji su bili u kontaktu sa kovertama. Ipak, kako su preneli prištinski mediji, kosovsko tužilaštvo je saopštilo da nastavlja istragu u inostranstvu.

VELEOBRT! TAČI RUŠI KURTIJA! Njoj nudi mandat!

HAOS U ĐAKOVICI Noževi za klanje, kalaši, bombe...Spremali potpuni pokolj!

Zbog navodnog "trovanja" samo albanskih članova CIK oko 3.500 izbornih listica iz centralne Srbije još nije prebrojano.

Počinje Treći svetski rat! Sve će se dešavati na granici sa Srbijom!

AUTOR: Alo.rs/Informer/I.L. DATUM I VREME: 17.10.2019. 08:45 - 17.10.2019. 08:51 Prognoze američkih stručnjaka! rat, Putin, ruska vojska, Foto: Shutterstock * Nakon odluke SAD da napuste NATO pakt usledili bi sukobi u jednoj od država Zapadnog Balkana * Tramp bi svoju odluku pravdao izjavom da je NATO zastareo * Nakon toga počinju da se šire protesti po državi.

U međuvremenu, od dvadesetak članova CIK, koji su se žalili na zdravstveno stanje i simptome koji su upućivali na navodno alergijske reakcije, 12 je bilo zadržano na bolničkom posmatranju.

Bonus video

VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!

 

Komentari (1)

Nora

18.10.2019 22:48

Bravo predsednice,dosta je vise lazi siptarskih!