Aleksandar Vučić
Tanjug/Rade Prelić
Aleksandar Vučić

Tanjug/Rade Prelić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Rade Prelić

* Vučić je rekao da predlog Vojislava Koštunice o Kosovu nije realan

* Dodao je da takvim predlozima samo lažemo sebe i javnost

* Vučić je kazao da bi sutra podneo ostavku kada bi neko uspeo da sprovede plan Vojislava Koštunice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da poštuje sve nekadašnje predsednike Srbije, ali da predlog Vojislava Koštunice o rešenju pitanja Kosova i Metohije nije realan.

- Ko će to da prihvati da iznajmimo zemlju na 100 godina? Ko će to da prihvati od Albanaca? Hajde da prekinemo sebe da lažemo i pričamo bajke o sebi. Hajde pokažite kako ćete da ubedite Albance da to prihvate to - kazao je Vučić.

On je kazao da takvim predlozima samo lažemo sebe i javnost.

SLEDI BEZUMAN SCENARIO Pred ovom ženom kleče Tači i Haradinaj! Ona upravlja Kosovom direktno iz Amerike, a sada je povukla ofanzivan potez! (FOTO)

"HOĆEŠ DA SE DODVORIŠ SRBIMA" Češka pokreće akciju o Kosovu koja će rastaviti Evropu, Zeman gura ruku u osinje gnezdo!

ZLOČINAC PRONAĐEN U PRIŠTINI! Kapetan Tačijeve Vojske Kosova ide na sud! Stigao mu poziv kada je mislio da se izvukao!

- U Hongokongu žive Kinezi a na Kosvu 93 odsto stanovništva čine Albanci a ne Srbi. Pokažite mi kako ćete ubediti Albance da to prihvate. Kažite ljudima šta je istina pa da u tim okvirima pokušamo nešto da uradimo. Ja nisam u stanju da napravim Hongkong zato što znam da su to gluposti. Nama je potreban realan, državotvorni pristup rešavanju tih problema a ne lupetanja svih vrsta. Kako ćete da se pomirite kad Albanci to neće? Lažete sebe, obmanjujete javnost. Samo sebi štetimo sve vreme. Zato što nežne srpske uši neće da čuju istinu. Rak lečite čajem od kamilice. Evo dovedite ljude koji će da vam naprave Hongkong, ja nisam u stanju - dodao je on.

Vučić je kazao da bi sutra podneo ostavku kada bi neko uspeo da sprovede plan Vojislava Koštunice.

Vojislav Koštunica

Alo!/ Masanori Jošida

Vojislav Koštunica, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

- Evo sutra ću da podnesem ostavku, samo mi garantujte da ćete da uspete to da sprovedete. Nama je potreban realan, otvoren sporazum, a ne za dnevno-političko glupiranje. Prekinite sa lažima, obmanama, jer time otežavate meni, Srbiji i svima nama poziciju za ozbiljan razgovor - zaključio je on.

On je podvukao da je situacija na Kosovu mnogo komplikovanija i teža, te podsetio da je u vreme predsedničkog mandata Koštunice počinjen pogrom nad Srbima, a u vreme premijerskog mandata sprovedeno izricanje nezavisnosti.

ALBANAC POSLAO ZASTRAŠUJUĆU PORUKU Priština prešla sve granice! Hoće da zapečate sudbinu Srbije - Konačni sporazum ili ništa!

ZAHUKTAO SE RAT! Amerika zavrnula uši Evropi i poslala Merkelovu u ćošak! Ovaj čovek će voditi glavnu reč na Kosovu!

- Naša reakcija tada je bila ili Hongkong ili saopštenje - zaboravili su na Hongkong i bilo je saopštenje - kritikovao je Vučić.

Osvrnuo se i na izjave da je rešenje u pomirenju i dozvoli Albancima da se leče u našim bolnicama.

"DAĆETE NAM KOSOVO ILI ĆEMO GA OTETI" Amerikanci su Srbima još 1990. spremili pakao na KiM! Nikad viđena Haradinajeva fotografija sve dokazuje! (FOTO)

- Pa leče se. Pune su naše bolnice Albanaca. Ali, kako ćete da se pomirite kada Albanci to neće? Prekinite da lažete sebe, ne samo domaću javnost. Svi zajedno obmanjujete javnost. Recite kakva je istina, pa u tim okvirima da nađemo kako da rešimo to pitanje. Obmanjujete javnost, jer nežne srpske uši više vole da čuju laž nego gorku istinu - rekao je on.

Otkrio plan za Kosovo na kojem je radio dok je bio premijer: To je i Kina probala da uradi!

Poslednji predsednik Savezne Republike Jugoslavije i nekadašnji premijer Srbije Vojislav Koštunica kaže da je imao predlog za rešenje pitanja Kosova i da ga je podržala tadašnja vlada. To je, kaže on, najbolji dokaz kvaliteta tog rešenja za južnu srpsku pokrajinu Kosovo.

Nekadašnji predsednik Srbije Vojislav Koštunica kazao je da je imao rešenje problema Kosova po modelu Hongkonga i da je imao podršku vlade za to.

Bonus video

Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare

 

Komentari (2)

Sindi

22.09.2019 06:16

Šta to sve albanci neće? Imali nešto što mi nećemo? Nudimo im limun, nudimo krušku, a oni ni da pokažu njušku.

Goganov

22.09.2019 22:43

@Sindi - Ja ne razumem kako mozete da se nadate da ce biti drugacije Najveca sila ima bazu na kosovu i sta mislis da ce pitati Srbe ili drugog da bude drugacije uzece sta hoce i ne mozemo nista jer smo mali oni ceo svet skoro orobili kad krenu po evropi jesu napravili bazu u Rumuniji sve zbog Rusa .Oni drmaju Nemackoj ko je napravio EU amerika da bi imala saveznika .