"DOK SAM PREDSEDNIK, TAKO ĆU SE PONAŠATI" Vučić poslao poruku svima koji misle "da je Srbija otirač za njihove prljave noge"!

Stav koji će stići do mnogih.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

Gostujući na međunarodnoj konferenciji "Svet posle koronavirusa", predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se i na kosovsko pitanje.

Svestan da se svi pitaju i svi "znaju rešenje" za našu južnu pokrajinu, dao je stav kakav se dugo nije čuo.

- Svi misle da imaju pravo da govore o rešenju za Kosovo i Metohiju. Svi mali koji nemaju veze sa tim, sile... A kada bismo mi reč rekli o njima - mešamo se u unutrašnje stvari, remetimo stabilnost. Nema ko nam nije očitao bukvicu o potencijalnom rešavanju "kosovskog čvora". Svako od njih misli da ima više prava, da smo mi neki nedozreli ljudi kojima treba da se objasni kakvo je rešenje - istakao je Vučić i dodao:

konferencija
konferencija, Foto: Alo.rs

- Moja krivica i krivica Srbije je u tome što nisam umeo, smeo, zbog istorije, a ne zbog sebe, da sakrijem prezir prema onima koji su se tako ponašali prema Srbiji. I dok sam predsednik, tako ću se odnositi prema svima koji misle da smo mi otirač o koje mogu svoje prljave noge da obrišu, da nas gaze i da nam kažu da treba da budemo ponosni kako se ponašaju prema nama. Pouka je da ostajemo na evropskom putu, ali nećemo ići protiv naših saveznika i onih koji su pomagali tokom pandemije. Radićemo i sa Kinom i sa Rusijom. Rešio sam da odgovorim svima koji mi drže pridike o saradnji sa NR Kinom.

Povezane vesti

 • Korisnik: sara
  29/05/2020 - 11:01
  Živela Rusija i Kina!!!.Ucenjivači smeju, a Srbija ne sme da ima dobre odnose sa ove dve zemlje!!. Nema prava niko da nam soli pamet, da nam preti i nameće rešenja!!!. Srbja je dovoljno pametna i zna šta da radi!!.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi