Aleksandar Vučić
printscreen
Aleksandar Vučić

printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: printscreen

Na pitanje kada će posetiti Kosovo, Vučić je na konferenciji za novinare po završetku izbora na KiM rekao:

PROČITAJ JOŠ:

"Računam da to više neće da bude zabranjena teritorija za dolazak Srba. Čim budem razumeo, da ne bih izazvao bilo kakve probleme za Srbe južno od Ibra, eto mene na Kosovu da razgovaram, da vidim šta smo uradili i šta je to što moramo da uradimo u narednom periodu."

Posebno je zahvalio Srbima južno od Ibra, jer su imali hrabrosti da glasaju na ovakav način.

Pregledano 80 odsto glasova! Ovakve rezultate niko nije očekivao!

Prema podacima Centralne izborne komisije, pravo glasa imalo je oko 1,9 miliona birača. * Vanredni parlamentarni izbori održani su danas na Kosovu i Metohiji * Nakon 80 odsto pregledanih listića Samoopredeljenje vodi * Kurti najavio da će sutra razgovarati sa Demokratskim savezom Kosova (DSK) kako bi krunisali promene i formirali vladu Vanredni parlamentarni izbori danas su održani na Kosovu i Metohiji, a biračka mesta se otvorila u 7.00 sati ujutru, a zatvorena su u 19.00 časova.

"Hoću da kažem jedno ogromno hvala ljudima u Goraždevcu, Hoči, Plemetini, Prilužju, Babinom mostu, Kosovu polju, svuda, koji su u teškim uslovima glasali na ovakav način... da su imali hrabrosti i petlje da pokažu koliko vole svoju zemlju i da niko ne može da im zabrani da se njihova zemlja, njihova držva zove Srbija", rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: