Pripitomila Zmiju: Vlora Čitaku
profimedia
Pripitomila Zmiju: Vlora Čitaku

profimedia

Pripitomila Zmiju: Vlora Čitaku, Foto: profimedia

Pisac Dejan Lučić otkrio je u jutarnjem programu TV Hepi najstrože čuvanu tajnu ambasadorke Kosova u SAD.

- Vlora Čitaku vedri i oblači. Ja sam istraživao odakle njoj tako dobre veze u Stejt departmentu. Kažu mi da je ona lezbijka po zadatku i da je u vezi sa Medlin Olbrajt - rekao je Lučić.

Najnovija vest

Alo.rs

On je uživo u emisji rekao i da je albansku mafiju pravila CIA. 

- Ali mi imamo čoveka koji poznaje Džinu Haspel, direktorku CIA. To je pomoćnik Jovice Stanišića - Vlada Dragićević - otkrio je Lučić.

Ko je Vlora Čitaku?

Vlora Čitaku, rođena 10. oktobra 1980. u Prištini, bila je ranije vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova, a u zvaničnoj biografiji piše da je pomogla osnivanju tzv. Ministarstva za evropske integracije.

Vlora Čitaku, Hašim Tači

Printscreen/Twitter

Vlora Čitaku, Hašim Tači, Foto: Printscreen/Twitter

Predstavljala je tzv. Kosovo u bilateralnim i multilateralnim prilikama, kao što je sednica Saveta bezbednosti UN. Na poslednjim izborima, Čitaku je dobila je mandat kao jedan od izabranih poslanika sa najvećim brojem glasova u stranci.

Članica je predsedništva Demokratske partije Kosova, kojoj se pridružila još od samog osnivanja 1999. Pre toga je bila portparolka partije, savetnica za medije i savetnica za odnose sa međunarodnom zajednicom.

Edi Rama

Profimedia

Diplomirala je na medijima i novinarstvu, a pre bavljenja politikom radila je kao novinarka i prevoditeljka za više zapadnih medija u toku kosovske krize 1998-1999.

Čitaku, koja je ime dobila po gradu u Albaniji – Vlora (Valona), danas je i članica upravnog odbora humanitarne agencije koja se bavi zaštitom žena od porodičnog nasilja.

Kosovo, plakati

Tanjug/ Filip Krainčanić

Zajedničko sa predsednicom Kosova Atifetom Jahjagom joj je to što imaju istu stilistkinju, koja je snaja bivšeg predsednika Ibrahima Rugove.

Pročitajte još:

Inače, kontroverzna novinarka, koju mnogi smatraju mozgom alabnskih nastupa u UN, veoma je aktivna na društvenim mrežama, a njeni postovi na Instagramu otkrivaju da je bukvalno opsednuta albanskim dvoglavim orlom, te je nebrojeno fotografija koje je objavljivala upravo sa ovim simbolom.

Madlen Olbrajt

Associated Press

Madlen Olbrajt , Foto: Associated Press