HARADINAJU POZLILO OD LJUBOMORE Vljora Čitaku otišla na večeru sa Trampom, Ramuš osuo paljbu! Nije je štedeo, a evo šta mu je najviše zasmetalo! (FOTO)

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj rekao je danas, povodom izjave diplomatske predstavnice Prištine u SAD Vljore Čitaku o njenom razgovoru sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, da se odnosi Vašingtona i Prištine ne tiču pojedinaca, već da su u pitanju odnosi koje grade dva naroda.

Ramuš Haradinaj, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Čitaku je na Tviteru objavila da je tokom iftara (večernjeg obroka tokom ramazanskog posta), koji je Tramp sinoć organizovao u Beloj kući, zatražila od američkog predsednika da se uključi u dijalog između Beograda i Prištine.

"Odnosi između Vašingtona i Prištine ne zavise od pojedinaca. Oni pripadaju narodu. Pojedinci dolaze i odlaze. Bilo je diplomata i pre Vljore. To su odnosi između dve zemlje", rekao je Haradinaj, prenose proštinski mediji. 

Haradinaj je primetio da većina zvanica na večeri nije, poput Čitaku, iznosila teme od nacionalnog interesa, koje su, kako je naveo, u skladu sa pozicijom premijera.

"Vi znate da mi imamo neke interne nesuglasice. Verujem da su shvatili da moramo sve vreme da se konsultujemo", zaključio je Haradinaj.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi