LAJČAK PONIŽEN U PRIŠTINI Vjosa Osmani ga upropastila: Uzajamno priznanje i bez razgovora o granicama!

Lajčak je kazao da dijalog treba da se nastavi i da on nije samo odgovornost jedne strane.

Miroslav Lajčak
Miroslav Lajčak, Foto: Tanjug/AP

V.d.predsednika privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani poručila je danas specijalnom izvestiocu EU za dijalog Miroslavu Lajčaku da Priština u dijalogu neće dozvoliti da se pregovara o granicama tzv. Kosova.

Osmani je na konferenciji za novinare rekla Lajčaku da bi dijalog trebalo da se "resetuje" kako bi se pomoglo Prištini da "poštuje sopstvene interese" u procesu koji bi trebalo da rezultira uzajamnim priznanjem u postojećim granicama, prenosi Koha.

Lajčak je kazao da dijalog treba da se nastavi i da on nije samo odgovornost jedne strane.

"Dijalog će se nastaviti, a moja konačna poruka je da je potrebno političko jedinstvo na Kosovu, jer dijalog nije odgovornost jedne strane ili političke stranke, već svih partija", rekao je Lajčak.

On je dodao i da se nada da će se dijalog okončati za vreme mandata Aljbina Kurtija i Vjose Osmani, prenosi Gazeta ekspres.

Komentarišući mapu ispred koje se slikao, a koja je izazvala reakciju javnosti u Prištini, Lajčak je kazao da je do sada sve u vezi toga pojasnio, da zvaničnik EU može da koristi samo zvanične mape, a da je to zvanična mapa koju je dobio.

"Bilo bi vrlo neprofesionalno da sam stavio drugu mapu", rekao je Lajčak.

Lajčak danas nastavlja posetu Prištini, a nakon sastanka sa Osmani trebalo bi da se sastane sa liderima političkih stranaka.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi