Kadri Veselji
AP/Visar Kryeziu
Kadri Veselji

AP/Visar Kryeziu

Kadri Veselji, Foto: AP/Visar Kryeziu

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji tvrdi da je u ponedeljak i formalno započeo procedure osnivanja međunarodnog tribunala za zločine koje je, kako je rekao, Srbija počinila na Kosovu.

ONI SU SE OVAJDILI ZBOG PRIŠTINSKE ODLUKE Otkriveno čije firme profitiraju zbog taksi, Slovenija na prvom mestu, jedna zemlja pravo IZNENAĐENJE!

On je istovremeno zapretio hapšenjem "kukavicama koje su danas slobodne u Srbiji".

RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je u Prištini u prisustvu predstavnika nestalih, organizacije ratnih udruženja, kosovskog ministarstva pravde, šefova poslaničkih grupa i civilnog sektora u kosovskoj skupštini održan sastanak o formiranju tribunala i da je Veselji u uvodnom obraćanju rekao da je međunarodni sud "preko potreban" kako bi osudio zločine koje je, kako tvrdi, Srbija počinila.

Veselji je naveo da je reč o progonu koji je bio "sličan Holokaustu", poručivši da "Kosovo ne prihvata ćutanje i negiranje" i da će pravda biti zadovoljena.

BRISEL PRELOMIO! Evo ko će moći da vodi dijalog Beograda i Prištine!

"Srbija će odgovarati za sve ove žrtve. Naša poruka za zločince i one koji negiraju zločine, kukavice koje su danas slobodne u Srbiji, bićete uhapšeni. Činili ste zločine jer ste kukavice. Bojali ste se sukoba sa Oslobodilačkom vojskom Kosova, pa ste napadali civile. Naći ćemo vas", preti Veselji.