Kadri Veselji
EPA/Valdrin Xhemaj
Kadri Veselji

EPA/Valdrin Xhemaj

Kadri Veselji, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Expres je objavio glavne delove ovog razgovora navodeći da su informaciju o tome da je Veselji pozvan u Hag dobili od pouzdanog haškog izvora i da su tokom celog dana nastojali da dobiju i lidera DPK da im tu informaciju potvrdi ili demantuje, ali to nije bilo moguće.

Expres je, naime, ranije danas iz haških izvora dobio informaciju da je Veselji ovog popodneva otputovao u glavni grad Holandije, na poziv Specijalnog tužilaštva radi saslušanja kao osumnjičeni bivši pripadnik tzv. OVK.

KRVAVA LICA, NAROD NA KOSOVU U SUZAMA Pogledajte kako su specijalci ROSU napali Srbe u Štrpcu! (FOTO, VIDEO)

Prema istiom izvoru, Veselji je u Hag oputovao preko Ljubljane.

Kerčuki kaže da, pošto nije bilo moguće dobiti potvrdu, informacija je objavljena, a onda je usledio poziv Veseljija.

Lider DPK i predsednik parlamenta, ispričao je Kerčuki, pozvao ga je na lični broj putem Whats-Appa.

Kadri Veselji

AP/Visar Kryeziu

Kadri Veselji, Foto: AP/Visar Kryeziu

U početku je, kaže, mislio da se kolege sa njim šale, a onda je shvatio da je na liniji zaista Veselji, koji je u prvi mah pokušavao da bude suzdržan, a onda mu se “jezik razvezao” izrekavši niz neprimerenih reči, koje nisu za objavljivanje.

Optužio je urednika Expresa da je reč o kleveti i propagandi tog lista, što je ponovio više puta.

Kerčuki kaže da ga je Veselji optužio za zloupotrebu slobode izražavanja.

"Vi zloupotrebljavate slobodu izražavanja. Nastavite ... Ali znajte da sam već 30 godina u politici i ovo veoma dobro razumem", rekao je Veselji, ispričao je Kerčuki.

BEOGRADU STIGAO ULTIMATUM GORI OD NACISTIČKOG! Albanci traže da im pored Kosova damo još delova naše zemlje!

Urednik Expresa kaže i da je od Veseljija zatražio da mu potvrdi da li je tačno da je dobio poziv za saslušanje u Hagu i da će u tom slučaju objaviti novu informaciju sa njegovom izjavom, ali da mu je lider DPK rekao da ga “to uopše ne zanima”.

Kerčuki kaže i da je glavni urednik Expresa od 2010. godine, da je od tada primio na stotine telefonskih poziva političara ili običnih ljudi koji su reagovali na razne članke, ali ovo je, ističe, bio “najneugodniji telefonski poziv koji je imao ikada”.

“Ne smatram pretnjom, iako se u principu kao takvi mogu uzeti i pozivi političara na ovom nivou”, zaključio je Kerčukin.