DIŽE SE I EVROPA! Velika evropska zemlja hoće da povuče nezavisnost Kosova, čeka se 20. februar!

Tema Kosova je ponovo dospela u žižu njihove javnosti.

Srbija, Kosovo, Kosovska Mitrovica
Srbija, Kosovo, Kosovska Mitrovica, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Grupa intelektualaca iz Italije, među kojima su univerzitetski profesori, publicisti, novinari i diplomate, pokrenula je peticiju za povlačenje priznanja Kosova, koju će uputiti Donjem domu parlamenta te zemlje 20. februara, na dan kada je Italija priznala Kosovo.

 

Odbor za pokretanje ponovne rasprave o italijanskom priznanju nezavisnosti Kosova čine prof. Stefano Piloto (istoričar), Stefano Vernole (novinar), Marilina Veka (novinarka), Loreta Bađo (počasni konzul Srbije za region Veneto), Federiko Roberti (bloger „Bye Bye Uncle Sam”), Andrea Turi (publicista), Leandro Kjareli (počasni konzul Srbije u Firenci), prof. Alesandro di Meo (Univerzitet Tor Vergata u Rimu) i drugi.

Inače, ideja da se preispita odluka Italije o priznanje Kosova potekla je od Srba u Italiji. Dejan Kusalo, jedan od čelnika Saveza Srba u Italiji i predsednik humanitarnog udruženja „Koreni“ sa sedištem u Veroni, kaže za „Alo!“ da je dosad prikupljeno blizu 2.000 potpisa.

 

- Nadamo se da će do 15. februara biti bar još toliko potpisa jer su naši ljudi masovno krenuli da ih prikupljaju. Peticija će biti upućena 20. februara italijanskom parlamentu. Ne znamo da li će Italija promeniti odluku, verovatnoća nije velika, u svakom slučaju, ovom inicijativom tema Kosova je ponovo dospela u žižu italijanske javnosti, kojoj želimo i da ukažemo na težak položaj srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji - navodi za „Alo!“ Kusalo.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Srb
  31/01/2019 - 16:30
  Bravo!!!
 • Korisnik: Ranko
  31/01/2019 - 12:44
  Italijani se predstavljaju vecim vernicima od pape, ali ne postuju volju svog kako oni kazu svetog oca,koji ne priznaje nezavisno kosovo.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi