UPS! IZVINITE, NISTE NAS DOBRO RAZUMELI! Unmik se pravda Šiptarima, a oni ih otkačili, razlog će vas ostaviti bez reči!

Haradinaj je ranije danas rekao da je komunikacija prekinuta jer, kako tvrdi, "Unmik Ujedinjenim nacijama šalje pisma koja ne odgovaraju istini"

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Unmik ostaje posvećen svojoj ulozi da služi narodu Kosova u okviru mandata koji je ta misija dobila od Saveta bezbednosti, rekla je večeras portparol Sanam Dolatšahi, povodom izjave lažnog kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da su prištinske institucije prekinule komunikaciju sa tom misijom.

Haradinaj je ranije danas rekao da je komunikacija prekinuta jer, kako tvrdi, "Unmik Ujedinjenim nacijama šalje pisma koja ne odgovaraju istini".

- Izjava kosovskog premijera Ramuša Haradinaja verovatno je uzrokovana pogrešnim tumačenjem izveštaja generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša u pojedinim medijima - rekla je Dolatšahi.

Dolatšahi je dostavila i deo izveštaja za koji smatra da je pogrešno protumačen, a koji, kako je navela, predstavlja činjenično stanje i glasi:

"Kosovska vlada je 6. novembra uvela takse od deset odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, pozivajući se na ''upornost Beograda da oslabi međunarodnu poziciju Kosova" kao glavni razlog za tu odluku. Dan nakon što Kosovo nije prihvaćeno kao član na glasanju na Generalnoj skupštini Interpola, 21. novembra, takse su povećane na 100 odsto i zabranjen je ulaz svih roba na kojima je naznačeno ''Unmik Kosovo'' i ''Kosovo i Metohija''. Premijer Kosova, Ramuš Haradinaj objasnio je da su ove mere odgovor na ''višegodišnju kampanju Beograda da podrije napore Kosova da se pridruži međunarodnim organizacijama''''''.

Priština
Priština, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Dolatšahi kaže da Unmik prati situaciju kako bi se izbegli mogući nesporazumi.

- Ostajemo posvećeni našoj ulozi da služimo narodu Kosova u okviru našeg mandata od Saveta bezbednosti - navela je Dolatšahi.

Dodala je da Unmik ostaje posvećen cilju da, kako je navela, njihov odnos sa narodom i kosovskim institucijama doprinosi dobrobiti Kosova i svim procesima koji promovišu mir i stabilnost.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi