29. APRIL JE TAJ DAN! U Nemačkoj se održava sastanak koji može uticati na sudbinu čitave nacije!

Prištinski medij navodi da je, nakon uspešnog rešavanja spora o imenu između Severne Makedonije i Grčke, fokus evropskih zvaničnika sada na pripremama za poslednju fazu dijaloga Beograda i Prištine.

Aleksandar Vučić, Hašim Tači
Aleksandar Vučić, Hašim Tači, Foto: Promo

Srpski i albanski predsednici i premijeri, kao i predstavnici prištinske administracije trebalo bi da se sastanu u Berlinu 29. aprila na poziv Nemačke i Francuske, a jedna od tema biće i dijalog Beograda i Prištine, javlja prištinska televizija Klan Kosova.

 

Aleksandar Vučić, Ana Brnabić, Hašim Tači, Ramuš Haradinaj, Edi Rama, Ilir Meta, kao i drugi učesnici biće u glavnom gradu Nemačke radi "neformalne razmene ideja", navodi ta televizija.

Prištinski medij navodi da je, nakon uspešnog rešavanja spora o imenu između Severne Makedonije i Grčke, fokus evropskih zvaničnika sada na pripremama za poslednju fazu dijaloga Beograda i Prištine, a da je deo tih nastojanja i sastanak u Berlinu.

 

Planirano je da se diskusije vode u "malom formatu", a cilj sastanka je jačanje saradnje, posebno u pogledu glavnih političkih pitanja, poput dijaloga Beograda i Prištine.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi