Donald Tramp
Tanjug/AP
Donald Tramp

Tanjug/AP

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Donald Tramp spremio je za Srbiju političku "nepristojnu ponudu", kako bi privoleo vlast u Beogradu da što pre prizna lažnu državu Kosovo. Ovaj plan, tvrde odlično obavešteni diplomatski izvori, podrazumeva da Srbija kao "kompenzaciju" za priznavanje lažne države dobije eskadrilu od 14 novih aviona F-16, deset milijardi dolara za infrastrukturne projekte, ali i ubrzan ulazak u EU, najkasnije do 2024. godine!

 

Osim milijardi, moćnih letelica i ubrzanih evrointegracija, Vašington je spreman i da pismeno garantuje specijalne veze Srbije i RS.

Maršalov plan

Prema rečima izvora, predsednik Tramp odlučio je da reši kosovsku krizu do sredine sledeće godine.

VAN SEBE OD STRAHA Ispovest srpskog dečaka iz bolesničke postelje nakon što su ga izboli Albanci: Nikad neću zaboraviti!

- Tramp je došao na ideju da Srbiji ponudi nešto poput Maršalovog plana za Nemačku posle Drugog svetskog rata. To bi podrazumevalo investicije od 10 milijardi dolara pre svega za infrastrukturne projekte, eskadrilu aviona F-16, dakle najmanje 14 letelica, ali i značajno ubrzane evrointegracije. To znači da bi Srbija mogla sigurno da ude u EU do 2024. godine. Osim novca i aviona, Tramp je spreman i da pismeno garantuje specijalne veze Srbije i Republike Srpske - prenosi drugi čovek velike zapadne ambasade, koji je insistirao na anonimnosti.

ZAPREĆENO SRBIJI! Haradinaj rešen u zlokobnim namerama - Ako ne pristanete na priznanje, sledi vam pakao!

Ovaj izvor dodaje da će Trampovu ponudu u Beograd doneti Metju Palmer.

Metju Palmer

Tanjug/Zoran Žestić 5.4.18.

Metju Palmer, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Palmeru je dodeljen specijalni zadatak da vlastima u Beogradu detaljno prenese ovu ponudu. I ne samo da je prezentuje, već i da uveri srpske državnike da je ponuda više nego darežljiva i da bi trebalo da je prihvate.

I dok niko od državníh funkcionera nije želeo zvanično da komentariše ova saznanja, istoričar i analitičar Saša Adamović kaže da ova informacija, ako je tačna, predstavlja puštanje probnog balona kako bi se videla reakcija srpskog javnog mnjenja.

Izbio krvavi sukob, ima mrtvih i ranjenih!

AUTOR: Alo/Tanjug/V.M. DATUM I VREME: 05.09.2019. 18:06 - 05.09.2019. 18:13 Rafali odjekivali na sve strane. Kosovska policija, Foto: AP/Bojan Slavković Jedna osoba je poginula, a tri su povređene u pucnjavi koja se dogodila danas u Prištini, prenose prištinski mediji i dodaju da se radi o porodičnoj tragediji.

- Sa druge strane, biće zanimljivo videti ko će se sve upecati na u suštini, nepristojnu ponudu. Predloge takve vrste, ako ih zvanično bude, ne treba ni razmatrati. Kao što glasi izreka: "Čuvajmo se da najjača i kad darove donose"... - podvlači Adamović.

Srbi na velikom testu

General Vladimir Lazarević

Ognjen Radošević

General Vladimir Lazarević, Foto: Ognjen Radošević

General Vladimir Lazarević ocenjuje da se ovih dana očigledno testira srpski narod, njegova državotvornost; kolektivni um i razum.

- Na testu su naše istorijsko pamćenje i naša sposobnost da imamo i čuvamo državu. Nije isključeno da će narednih dana i nedelja biti i novih "ponuda". A što se tiče garancije, treba upitati Amerikance, zar Rezolucija 1244 nije garancija? Treba, dakle, sačuvati razum, dostojanstvo i odgovornost zaključuje Lazarević.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Komentari (9)

ferrari 909

06.09.2019 08:52

Jel i Melanija ide kao avans za ceo paket?

Бата Коле

09.09.2019 18:38

@ferrari 909 - Da, samo nam još ona fali, pa da budemo svi na broju.

tomi

06.09.2019 10:00

siptari mogu da dobiju samo izlaz za albaniju u jednom pravcu!srbija ne prodaje zemlju,neka amerika milijarde dolara da siptarima a srbi ce da ih isprate iz srbije,da ih nikad ne vidimo,siptari koji sele ostati u srbiji,uslov je da se vrate pravoslavlju i promene imena i prezimena!

Igi

06.09.2019 15:27

Sto da ne, i ovako je izgubljeno Kosovo. Neće ljudi tamo da se vrate da žive i odavde beže preko grane. Ne znam kako mislite da se vrati Kosovo, nema tu nazad. Jedino da se naš narod zaštiti tamo i omogući im da žive normalno. Ovako zbog Kosova u svemu nas pr..ju...

mark

09.09.2019 12:44

@Igi - bravo za komentar, kosovo ionako je izgubljeno. dobar plan mir u regionu i pomirenje......

Бата Коле

06.09.2019 19:05

Eskadrila aviona, deset milijardi dolara i članstvo u EU, za koje nas baš briga, sve to za državnu teritoriju i rudna bogatstva u njoj koja se procenjuju na stotine milijardi dolara, pitam se samo dali su oni uopšte normalni. Možda misle da se "glupim Srbima" može prodati rog za sveću?!

Дикан Свесловенски

06.09.2019 19:11

Има додатан услов: да све НАТО агресорске земље и САД плате ПОРОДИЦАМА сваког убијеног Србина у крватској, БиХ-Р. Српској, Косову и Р. Србији по 1.000.000евра.

Ja

06.09.2019 20:24

Ja sam cuo od anonimnih izvora da ce svaki gradjanin Srbije dobiti po 15.000$.Ko ne veruje moze da proveri

Jovan

07.09.2019 20:00

Bez nosaca aviona ništa