DOBIO POZIV IZ HAGA Tačijev ujak pred specijalnim tužilaštvom!

Bivši komandant terorističke OVK Azem Sulja dobio je poziv za saslušanje u Specijalnom tužilaštvu Suda u Hagu pred kojim će biti suđeno pripadnicima tzv. OVK za zločine počinjene nad Srbima i nealbancima od početka 1998. do kraja 2000. godine.

Hašim Tači
Foto: Tanjug

Advokat Besnik Beriša rekao je novinarima u Prištini da ne zna u kom svojstvu je Sulja pozvan da se izjasni pred tužiocima, kao ni datum, jer tek treba da uspostavi kontakt sa specijalnom komorom suda u Hagu.

Sulja je nekadašnji poslanik u Skupštini Prištine i ujak predsednika tzv. Kosova Hašima Tačija.

Azem Sulja privođen je 2016. godine zbog sumnje da je predvodio grupu koja je nezakonito prisvojila zemljište srpskih porodica sa Kosmeta, u vrednosti od 30 miliona evra.

Kosovsko tužilaštvo ga je teretilo da je bio lider grupe od 40 lica, među kojima je bilo i Srba, a koja je bila aktivna od 2006. godine i prisvajala zemljište Srba, falsifikovanjem zvaničnih dokumenata i davanjem mita javnim službenicima.

Azem Sulja
Azem Sulja, Foto: Privatna arhiva

Sulja je 2016. godine u Osnovnom sudu u Prištini u jednom predmetu optužen zajedno sa još 22 lica za izvršenje 46 krivičnih dela, uključujući organizovani kriminal, korupciju, pranje novca i tešku prevaru, dok je u drugom predmetu zajedno sa 17 lica, među kojim i grupa Srba optužen za donošenje protivzakonitih sudskih presuda, zloupotrebu službenog položaja, potvrđivanje falsifikovanih sadržaja i utaju poreza.

U optužnici je navedeno da je riječ o dobro organizovanoj kriminalnoj grupi, sa dugogodišnjom hijerarhijom, koja je ukrala društvenu imovinu.

Članovi CIK-a dobili 5.000 evra da glume da su otrovani! Uhvaćeni u bolesnoj akciji čim su izašli iz bolnice!

AUTOR: M. J. - V. N. DATUM I VREME: 21.10.2019. 21:59 Svih dvanaest članova CIK-a u takozvanoj državi Kosovo, koji su navodno otrovani dok su brojali glasove iz centralne Srbije, potpuno su zdravi i kao takvi otpušteni su iz bolnice. Foto: Tanjug * Sve analize pokazale da nijedan član CIK-a nije otrovan * Za pomenuto glumatanje, kako „Alo!"

Njihovom aktivnošću je oštećen budžet Kosova i porodice Srba čije je vlasništvo nad imovinom zloupotrijebila ta organizovana kriminalna grupa, posebno Srbi vlasnici imovine u rejonu sela Čaglavica, Preoce, Laplje selo i srpskih sela u lipljanskoj opštini.

Bonus video

Prepad na teroriste - vežbe na aerodromu u Batajnici

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi