Hašim Tači
Tanjug/Dimitrije Goll
Hašim Tači

Tanjug/Dimitrije Goll

Hašim Tači, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ujedinjene nacije objasnile su tzv Republici Kosovo koga priznaju kao nezavisnu državu i ko je za njih predsednik KiM, a to nikako nije Hašim Tači.

Naime na zvaničnoj internet stranici UN može se videti da je aktuelni predsednik tzv Republike Kosovo Hašim Tači nazvan samo predstavnik Kosova, a ne predsednik Republike Kosovo, kako bi to u Prištini želeli.

ALBANCI NAS VODE U RAT! Nova mera Prištine - Kap koja je prelila čašu! Pacoli stavio potpis: SRBI VIŠE NE MOGU DA UĐU NA KOSOVO!

Jedini kome su Ujedinjene nacije priznale status predsednika Kosova jeste preminuli Ibrahim Rugova.

Na internet stranici UN i dalje postoje slike Rugove ispod kog jasno piše: "Predsednik Kosova".

Tačijeva bruka

Printscreen

Tačijeva bruka, Foto: Printscreen

Ujedinjene nacije su tako jasno stavile do znanja da zvanično priznaju institucije Kosova koje su postojale pre proglašenja nezavisnosti tzv Republike Kosovo 2008. godine.

MARIĆEV GOST NAJAVIO SRPSKI KONTRAUDAR Skupština zaseda i donosi ODLUKU koja će odjeknuti Balkanom?!

Podsetimo Ibrahim Rugova je na opštim izborima, 17. novembra 2001. osvojio najviše poslaničkih mesta i njegovoj stranci je pripalo mesto predsednika parlamenta Kosova i predsednika Kosova.

Za predsednika Kosova Rugova je izabran 4. marta 2002. u četvrtom krugu, pošto su tri vodeće albanske partije, posle tri neuspela pokušaja, postigle sporazum o izboru predsednika i premijera.

Ponovo je za predsednika Kosova, s mandatom od tri godine, izabran 3. decembra 2004, posle parlamentarnih izbora na Kosovu u oktobru te godine, na kojima je njegova DSK osvojila najviše poslaničkih mandata.

23. februara 2005. se povukao sa mesta lidera stranke uz obrazloženje da ima brojne obaveze kao predsednik Kosova.

SRAMNO, KAO DA NISU SRBI! Aktivirali se oni kojima je "nezavisna Republika Kosovo" važnija od Srbije! (FOTO)

Rugova je leta 2005. godine saznao da boluje od raka pluća. Preminuo je 21. januara 2006. u Prištini. Iza sebe je ostavio suprugu Fanu, sinove Mendinija i Uku i kćerku Teutu.

Rugova je tako jedini kog u Njujorku priznaju za zvaničnog predsednika Kosova, a za UN to nisu bili ni Bedžet Pacoli, Atifete Jahjaga, Hašim Tači...