"DOBILI SMO ŽESTOK ŠAMAR" Tači u ogromnoj panici! Da li ovo znači da se KOSOVO USKORO VRAĆA pod ingerencije Srbije?!

Najmoćniji saveznik okreće leđa Šiptarima...

Hašim Tači
Hašim Tači, Foto: EPA/Petrit Prenaj

Hašim Tači u strašnoj panici, javno priznao da je Priština u velikoj opasnosti da ostane bez najvažnijeg saveznika: Taksama smo Srbiji naneli malu štetu, a mi smo dobili žestok šamar od SAD, rekao je.

Predsednik SAD Donald Tramp ne računa više na Albance sa Kosova kao na ozbiljne i pouzdane saveznike, a ako vlasti u Prištini nastave da ignorišu zahteve Vašingtona, potpuno će ih otpisati i staće na stranu Srba i Srbije!

 

Polako se povlače

Ovo, verovali ili ne, tvrdi samozvani predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači! On je javno priznao da je Priština u velikoj opasnosti da ostane bez svog najvažnijeg saveznika. Da je zvanični Vašington potpuno izgubio strpljenje zbog upornog odbijanja Prištine da ukine takse od 100 odsto na uvoz srpske robe, pokazuje i oštro pismo koje su američki zvaničnici poslali privremenim institucijama na Kosovu (vidite okvir), ali i pomirljiva izjava 'kosovskog premijera' Ramuša Haradinaja, koji odjednom saopštava da je spreman da privremeno ukine takse.

Donald Tramp
Donald Tramp, Foto: EPA/Shawn Thew

Koliko je Priština u panici, svedoči sam Tači, koji kaže da nikada nije pomislio da bi mogli da dođu u poziciju da se odnosi kosovskih Šiptara sa SAD dovode u pitanje.

 

- Ne verujem da postoji ijedan lider na Kosovu koji se oseća dobro zato što je Srbiji naneta šteta od nekoliko miliona evra, a da je zbog toga Priština od SAD dobila šamar. Priština ne treba da bude strana koja blokira dijalog. Verujem da ćemo u danima i nedeljama koje dolaze naći kreativno rešenje. Nikakva šteta naneta Srbiji ne opravdava štetu načinjenu odnosima Prištine sa Amerikom... - rekao je Tači.

Istovremeno, Haradinaj je naglasio da je spreman da na dnevni red sednice vlade stavi pitanje suspenzije taksi.

Srbija, Kosovo, Kosovska Mitrovica
Srbija, Kosovo, Kosovska Mitrovica, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Ukoliko neko od članova kabineta inicira suspenziju taksi na robu iz Srbije, premijer će omogućiti da odluka bude razmotrena na sednici vlade - izjavio je Haradinajev savetnik Donjeta Gaši.

 

Da će prištinske takse uskoro biti ukinute, veruje i Daradan Islam, politički analitičar iz Prištine, koji kaže kako očekuje da će Haradinaj vrlo brzo izgovoriti "čarobne reči".

- Odluka o ukidanju taksi normalizovala bi odnose Prištine sa SAD, pomogla bi razvoju ekonomije na Kosovu i rastu investicija, što bi bila ozbiljna pomoć, pre svega, ekonomskom rastu i transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku - rekao je Islam.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi