"NIKADA SE OVDE NEĆETE VRATITI" Tači Srbima na Kosovu i Metohiji preti otkazima!

Sramota!

Ramuš Haradinaj, Hašim Tači
Ramuš Haradinaj, Hašim Tači, Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik samoproglašene države Kosovo Hašim Tači nastavio je da preti Srbima u južnoj srpskoj pokrajni. On je kazao da će svi koji napuste kosovske institucije ostati bez posla i da se u njima više nikada neće vratiti. On je kazao da će sva radna mesta biti popunjena članovima drugih nacionalnih zajednica.

-Ako članovi srpske zajednice napuste institucije, posebno policiju i druge bezbednosne mehanizme, potvrđujem im da ćemo voditi računa o zakonskim i ustavnim obavezama i da ćemo njihova mesta popuniti ljudima iz drugih zajednica. Na svakom je da na individualnom nivou odluči da li želi da ode ili ostane, ali jedna stvar treba da bude jasna: nećemo dozvoliti vakuum i svako ko napusti institucije, više neće moći da se vrati. Njihove pozicije preuzeće odmah članovi drugih zajednica, zapretio je Tači.

Krajem februara, oko 150 predstavnika Srba sa Kosova i Metohije sastalo se predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem od kog su zatražili dozvolu da se povuku iz kosovskih institucija. Predsednik Aleksandar Vučić tada ih je zamolio da sačekaju 45 dana pre donošenja takve odluke.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi