Hašim Tači
Profimedia
Ne bira  sredstva:  Hašim Tači

Profimedia

Ne bira sredstva: Hašim Tači, Foto: Profimedia

U Prištini se danas održava konferencija na temu "Glas naroda, veliko finale Kosovo i Srbija" na kojoj je predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, poručio da je dogovor Beograda i Prištine neohodan i neizbežan, a ako do njega ne dođe postoji velika opasnost od destabilizacije regiona.

Pročitajte još:

Obraćajući se prisutnima, među kojima su i predstavnici dve najuticajnije opozicione partije, Demokratski savez Kosova i Samoopredeljenje, Tači je rekao da je došlo vreme da se po strani ostave animoziteti koji su, kako je rekao, doveli do tragedije na Kosovu.

"Nema sumnje da ako se ne dogovorimo ove godine, ulazimo u opasnu oblast i destabilizujemo region." Ne možemo imati veću garanciju od američkih obećanja i reči “, rekao je Tači na konferenciji koju je organizovao RIDEA institut.

Preporučujemo još:

Prema Tačiju, razgovori u Briselu neće biti laki. On je uveren da će se o platformi za dijalog raspravljati i prosleđivati parlamentu.

"Svi znamo da je dijalog sa Srbijom neizbežan i neophodan. Želimo da pojasnimo naš odnos sa Srbijom uz podršku EU i SAD na prvom mestu. Već više od jednog veka imamo loše odnose i neprijateljstvo prema Srbiji, ali je vreme da sve to napustimo i postignemo konačni dogovor sa Srbijom ”, rekao je Tači, preneo je prištinski Zeri.