GORAN VESIĆ OBEĆAVA SVOM NARODU ''Sve što imaju deca u Beogradu u parkovima, imaće i deca u Kosovskoj Mitrovici''

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da srpske porodice u severnom delu Kosovske Mitrovice, kojima su danas uručeni ključevi stanova, izgrađenih sredstvima Grada Beograda, posle 16 godina konačno mogu da žive u ''''uslovima dostojnim čoveka''''.

vesić
vesić, Foto: alo.rs

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da srpske porodice u severnom delu Kosovske Mitrovice, kojima su danas uručeni ključevi stanova, izgrađenih sredstvima Grada Beograda, posle 16 godina konačno mogu da žive u ''''uslovima dostojnim čoveka''''.

Vesić je za TV Pink rekao da je Grad Beograd u severnom delu Kosovske Mitrovice izgradio dve stambene zgrade sa 40 stanova, namenjenih ugroženim srpskim porodicama raseljenim posle martovskog pogroma 2004.godine, a da će sledeće godine biti izgrađena još jedna zgrada.

Kako je rekao, oko 60 srpskih porodica je 16 godina živelo u sobama samačkog hotela Trepča, sa jednim kupatilom i jednom kuhinjom.

''''Sa rukovodstvom Kosovske Mitrovice dogovoreno je da Grad Beograd izgradi 40 stanova. Završili smo drugu zgradu sa 20 stanova, u svaku zgradu uložili smo po 350.000 evra, a ostatak Opština Kosovska Mitrovica i Kancelarija za KiM. Konačno te porodice žive u uslovima dostojnim čoveka'''', kazao je Vesić.

On je kazao se danas otvara i park u centru severne Kosovske Mitrovice, izgrađen sredstvima Grada Beograda, sa dečijim igralištima, startnim stazama, rekvizitima.

''''Sve što imaju deca u Beogradu u parkovima, imaće i deca u Kosovskoj Mitrovici'''', rekao je Vesić.

Podsetio je da su mu prištinske vlasti u novembru prošle godine zabranile da uđe na KiM i ponovio da je to bio pokušaj da se spreči da srpska deca u Kosovskoj Mitrovici dobiju igralište, a srpske porodoce stanove.

''''Nisu u tome uspeli, završili smo zgradu i igralište, ta deca će imati perspektivu, na tom igralištu igraće se i srpska i albanska deca, ne pravimo igrališta po nacionalnoj osnovi kao vlastiu Prištini'''', rekao je Vesić.

Priština je kao razlog zabrane Vesiću da uđe na KiM navela ''''opasnost po bezbedost'''', a Vesić kaže da je pravi razlog bila želja Prištine da spreči da Beograd sarađuje sa Kosovskom Mitrovici i da se potpiše sporazum o bratimljenju dva grada, što je, ističe, suprotno svim dogovorima postignutim u Briselu.

''''U EU se promoviše saradnja između gradova, ovo je bio bedan pokušaj Prištine, koja nije tim porodicama izgradila stanove, njihov cilj je da Srba ne bude na KiM, a naš da im poboljšamo uslove života'''', rekao je Vesić.

Naglasio je da će se nastaviti ulaganja u srpske sredine na KiM i podsetio da je predsednik Srbije najavio izgradnju nove bolnice u Gračanici.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi