Ramuš Haradinaj
EPA/Valdrin Xhemaj
Ramuš Haradinaj

AP

Ramuš Haradinaj, Foto: AP

 

Onima koji idu u tom pravcu poručio je da je taj put pogrešan a, kako je rekao, svojoj braći Albancima poručio da nemaju većih prijatelja i saveznika od Albanaca.

Rekao je da će jednog dana crveneti oni koji rade za pare i nepošteno u trenutku kada se, kako je rekao, "Kosovo suočava sa Srbijom i planovima (predsednika Aleksandra) Vučića".

"Nećemo dozvoliti podelu Kosova, niti ćemo dozvoliti da neko dotakne njegovu teritoriju i granice. Ko god ide tim putem, greši bez obzira na to da li je naš brat ili je neko drugi. Albancima poručujem da nemaju druge prijatelje i veće saveznike od Albanaca", rekao je Haradinaj na kmemoraciji u Glođanu.

On je rekao da moć dolazi i odlazi, da je za razliku od mnogih koji su vreme provodili sa svojim porodicama, on 12-13 godina proveo u zatvoru, ali da nikada nije napravio nijednu grešku i da je uvek radio u interesu, kako je rekao, svoje domovine i svoje porodice.

"Ali, doći će dan kada će većina njih pocrveneti zbog svega nepoštenog što rade u trenutku kada smo suočeni sa Srbijom i Vučićevim planovima o podeli Kosova i planovima međunarodne zajednice da spustimo glavu...", rekao je Haradinaj.

Treba naučiti one koji, kako je rekao, ne znaju koliko je bilo teško da dođemo dovde dokle smo došli i šta nas još čeka.

Haradinaj je rekao da niko nema pravo da negira zločine koje su na Kosovu navodno počinili Srbi tokom poslednjih sukoba.

"Mi smo ugledni ljudi, ali ne momojte preterivati. Oni koji misle da mogu da poriču i vređaju svoj bol, nemju pravo da vređau nas i naš ponos... Jer, mi ćemo dovesti Kosovo tamo gde pripada, u porodicu naroda i država, pridružićemo se UN i NATO i na tom putu nas niko neće zaustaviti. Niko nas neće zaustaviti sve dok ne dodemo do mesto kome pripadamo...", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je u, kako piše Expres, u nikad oštrijem tonu odgovorio na tvrdnje da je Crnoj Gori poklonio deo kosovske teritorije, rekavši da to nije tačno.

"Nije tačno da je Kosovo oprostilo Čakor. Ni Jakorin ni Toranj. Znate da često nismo objavijivali sve ono što smo radili. Tako su mnogi bili iznenađeni kada smo odlučili o formiranju vojske. Mnogi su mislili da su to samo reči. Ali danas mi imamo vojsku... Svi oni koji to rade, rade iz niskih pobuda", rekao je Haradinaj.