Stevan Veselinović, Član kosovske Centralne izborne komisije
Printscreen RTS
Stevan Veselinović, Član kosovske Centralne izborne komisije

Printscreen RTS

Stevan Veselinović, Član kosovske Centralne izborne komisije, Foto: Printscreen RTS

 * Član kosovske Centralne izborne komisije Stevan Veselinović kaže da je odluka kosovskog Vrhovnog suda o odbacivanju glasova iz centralne Srbije politička

* Veselinović ukazuje da procedura glasanja iz centralne Srbije putem pošte nije menjana i ista je kao i na prethodnim izborima

* Presuda kosovskog Vrhovnog suda, kojom je potvrdio odluku Izbornog panela za žalbe o odbacivanju glasova iz centralne Srbije, znači da će ti glasovi definitivno biti izbrisani iz konačnih rezultata

Član kosovske Centralne izborne komisije Stevan Veselinović kaže za RTS da je odluka kosovskog Vrhovnog suda o odbacivanju glasova iz centralne Srbije politička i da krši zakon i izborna pravila.

Presuda kosovskog Vrhovnog suda, kojom je potvrdio odluku Izbornog panela za žalbe o odbacivanju glasova iz centralne Srbije, znači da će ti glasovi definitivno biti izbrisani iz konačnih rezultata.

Vjosa prenela poruku iz Vašingtona! "Ne može"!

AUTOR: Kosovo online; D.K. DATUM I VREME: 14.11.2019. 20:00 Potpredsednica DSK Vjosa Osmani izjavila je da su DSK i Samoopredeljenje suprotnih mišljenja oko ujedinjenja Kosova sa Albanijom. Vjosa Osmani, Foto: Facebook printscreen Ona je naglasila da ta teza koju je iznelo Samoopredeljenje ne može biti ispunjena iz više razloga, prenosi Kosovo onlajn.

 

"Postoji treća instanca, to je Ustavni sud, ali je, što se tiče izbornih pravila i procedura, odluka Vrhovnog suda konačna", objasnio je Stevan Veselinović u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

Veselinović ukazuje da procedura glasanja iz centralne Srbije putem pošte nije menjana i ista je kao i na prethodnim izborima.

Podseća da su ti glasovi prihvatani i računali su se u konačne rezultate.

 

Međutim, odluka Vrhovnog suda sve to menja, čime se krše zakon i izborna pravila, kaže Veselinović i ocenjuje da je odluka politička.

Presuda neće uticati na broj poslanika Srpske liste, ali će omogućiti nekim albanskim partijama da uđu u parlament, navodi Veselinović.

 

Dodaje da je to njihova unutrašnja borba, ali se tiče načina na koji se glasa iz centralne Srbije, koji će morati da se menja.

Očekuje da će konačni rezultati biti potvrđeni za 12 do 13 dana, odnosno do kraja meseca.

PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"