PAKLENI PLAN PRIŠTINE Staju pred Kongres SAD da nas proglase genocidnim, a samo dan ranije dešava se ono što cela Srbija čeka

Britanci omanuli pre nekoliko godina, Albanci bi da ih osvete

Protest, Kosovo
Protest, Kosovo, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Britanci su pokušali da proguraju u UN rezoluciju o Srebrenici, kako bi se srpski narod proglasio genocidnim i nisu uspeli u tome. Sada je red došao da nešto slično pokušaju Albanci uz pomoć saveznika u Vašingtonu.

Naime, u Vašingtonu je za 30. april zakazano svedočenje Atifete Jahjage o ratu na Kosovu, pred Komitetom za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD, gde bi trebalo da se „izvede zaključak kako je Srbije genocidna država“.

Opstruišu  sporazum:  Atifete Jahjaga
Opstruišu sporazum: Atifete Jahjaga, Foto: Associated Press

Interesantno, pomenuto svedočenje albanskih predstavnika će uslediti samo dan nakon predviđenog sastanka u Berlinu, 29. aprila, gde bi trebalo da se na istom mestu nađu predstavnici Srbije, Prištine, i dva najmoćnija evropska lidera - nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron. 

OPTUŽNICE SUDA ZA ZLOČINE OVK Za šta se terete Tači, Veselji i Haradinajev brat?

A pomenuto svedočenje u Vašingtonu je organizovao najpoznatiji albanski lobista, kongresmen Eliot Endžel, koji uz Vilijama Vokera već decenijama radi na ocrnjavanju Srbije.

BORCI ISIS-A STIŽU NA BALKAN Ameri naseljavalju Kosovo džihadistima, Srbi u strahu!

Ne treba zaboraviti ni činjenicu da je predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji poslao je pismo Kongresu SAD o navodnim zločinima koje je Srbija počinila na Kosovu tokom sukoba 1998-1999. Pismo je prvo poslato Nensi Pelosi, predsedavajućoj Predstavničkog doma, i Eliotu Engelu, predsedniku Odbora za spoljne poslove Kongresa, a biće poslato, kako se navodi i svim parlamentima „prijateljskih zemalja, kao i Evropskom parlamentu“.

Kadri Veselji
Kadri Veselji, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

- U ime Skupštine Kosova želeo bih da pozovem vas i vaše kolege da omogućite formalno priznanje istorijske nepravde koja je učinjena mom narodu. To se može učiniti kroz rezoluciju kojom se osuđuju zločini protiv čovečnosti koji su se dogodili na Kosovu - navodi se u pismu.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi