Ramuš Haradinaj
AP/Visar Kryeziu
Ramuš Haradinaj

AP/Visar Kryeziu

Ramuš Haradinaj, Foto: AP/Visar Kryeziu

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun otkrio je da se u Skoplju nalazi štab za subverzivno delovanje protiv Srbije kao i da se uveliko radi na destabilizaciji naše zemlje koja može dovesti do ozbiljnih posledica.

Drecun je otkrio i zakulisne radnje uoči promene vlasti u Severnoj Makedoniji kao i pokušaj da se Srbija umeša u unutrašnje stvari susedne zemlje.

Pročitajte još:

On je gostujući na Hepi televiziji govorio o severnomakedonskom premijeru Zoranu Zaevu, ocenivši da je reč o "opasnom političaru", spremnom da, kako je rekao, "čak izazove i nasilje da bi se dokopao vlasti".

Otkad je Zaev na vlasti, ponovio je Drecun, u Skoplju se nalazi štab za destabilizaciju Srbije, za nasilnu promenu vlasti.

Preporučujemo još:

Nije, kaže, o tome i ranije pričao napamet.

- Jel vidite koliko je Zaev pokvaren političar, dvoličan, ciničan, koliko je spreman da izazove čak i nasilje da bi se dokopao vlasti. I koliko je to opasan političar. Ja sam u više navrata govorio da se, otkad je on došao na vlast, u Skoplju nalazi štab za destabilizaciju Srbije, za nasilnu promenu vlasti. Nisam to napamet pričao - naveo je.

Zoran Zaev

EPA/Nake Batev

Zoran Zaev, Foto: EPA/Nake Batev

Istakao je da je sastavni deo onoga što traže protestanti je autonomija za Sandžak, prvi korak ka otcepljenju tog dela Srbije.

- Da li je možda nekome palo na pamet da urade isto što su i ovi u Makedoniji sa terorističkom grupom. Možda Ramuš Haradinaj iskoristi situaciju da napravi rusvaj. Ne u centralnoj Srbiji, nego u Beogradu, možda u Novom Pazaru. Kad imate ljude koji šetaju sa fantomkama, vi nikad ne znate ko je ispod te fantomke i šta može da uradi i šta ima u sebi - ukazao je Drecun.

 

Otkrio je da je Zaev preko nezvaničnih kanala tražio da mu Srbija pomogne da sruši bivšeg premijera Nikolu Gruevskog.

- Srbija nije ta zemlja - zaključio je predsednik parlamentarnog Odbora za KiM.