Vanredni izbori na Kosovu
Tanjug/Filip Krainčanić
Vanredni izbori na Kosovu

Tanjug/Filip Krainčanić

Vanredni izbori na Kosovu, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Vulin je novinarima u Beogradu kazao da se iz izjava Aljbina Kurtija, da neće razgovarati sa Srpskom listom jer ne priznaju nezavisno Kosovo, vidi šta bi se desilo da Srbi nisu poslušali predsednika Aleksandra Vučića da budu jedinstveni.

"Zamislite samo da postoji jedan privatni Srbin u prištinskoj Skupštini, taj bi bio opravdanje za sve i bio bi ministar u Vladi", kazao je Vulin i dodao da je sreća pa su Srbi poslušali Vučića i bili jedinstveni.

PROČITAJ JOŠ:

"Sada je i ta laž o demokratiji u Prištini razbijena. Srpska lista je legitimni deo srpske političke volje Srba gde god oni žive. Da su Srbi poslušali nekog drugog, a ne Vučića, danas biste imali nekog drugog koji bi aminovao svaku odluku protiv Beograda, Srbije i Srba na kraju", istakao je ministar odbrane.

On je kazao da kada god je Srbija bila stabilna i jaka i Balkan je bio stabilan i jak, nije bilo ratova, sukoba, te da je tako i danas.

Vulin je kazao da od posete predstavnika Donalda Trampa Beogradu očekuje da čujemo stavove SAD koji su za nas veoma važni.

Aljbin Kurti

Tanjug/AP

Aljbin Kurti, Foto: Tanjug/AP

"Za nas je važno i da svi razumeju da je Srbija dala sve od sebe da do dijaloga dođe, da se dijalog nastavi, da se vodi, ali da je za dijalog potrebno dvoje. Nije dovoljna dobra volja Srbije, nije dovoljno i moguće da vi sve sporazume potpisujete, da sve ono što je jednom potpisano i jednom dogovoreno sutra bude predmet osporavanja", kazao je.

Dodaje da će se videti koliko će im vremena trebati da se dijalog nastavi i ističe da to više ne zavisi od Srbije.

"Ako im je stalo, neka međunarodna zajednica učini sve da se takse ukinu, da Šiptari poštuju svoj takozvani ustav i da kada formiraju većinu vode računa o odredbama svog ustava, a ne da se vode mržnjom prema Srbima", kazao je.

Kaže i da međunarodna zajednica treba da povede računa o tome da izjava Aljbina Kurtija govori u stvari da hoće zemlju bez Srba, teritoriju na kojoj ne žive Srbi, odnosno gde su dobrodošli samo Srbi koji misle kao Šiptari i koji slušaju Šiptare.

"Srećom u parlamentu nema Srbina koji misli kao Aljbin Kurti", dodaje Vulin.

Barbara Vitez viđena u noćnom klubu u Mađarskoj!

AUTOR: Informer/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 08.10.2019. 23:44 "Devojka je pre mesec dana bila u jednom noćnom klubu u Budimpešti, i to u dva navrata. Ljudi su je prepoznali i slikali", tvrdi detektiv Stevan Đokić. Barbara Vitez, Foto: privatna arhiva Barbara Vitez iz Sente, koja je nestala 25. novembra 2016.

Priča o Briselskom sporazumu je razbila legendu u koju su mnogi verovali, kazao je ministar odbrane i dodao da je to legenda o tome da "Šiptari imaju besu, reč koju kada daju od nje ne odstupaju".

Aleksandar Vulin

mod.gov.rs

Aleksandar Vulin, Foto: mod.gov.rs

"Dali su besu u Briselu da će poštovati Briselski sporazum, formirati SZO, a onda je Tači izašao i rekao ja sam sve to lagao i neću nikada sprovesti SZO. Istu takvu besu smo čuli više puta od šiptarskih rukovodilaca i svaki put se pokazalo da lažu", istakao je.

Navodeći da Albanci ne drže reč i da lažu kada god mogu i gde god mogu, Vulin je kazao:

"Nadam se da će međunarodna zajednica to jednom shvatiti i da će se u skladu sa tim ponašati".

BONUS VIDEO:

 

Komentari (2)

naum

09.10.2019 14:13

TI BEZ OBRAZA I LJUDSKE CASTI PRVO PODNESI OSTAVKU NA MESTO MINISTRA VOJSKE! KAKO TE NIJE SRAMOTA TI DA PRICAS O VOJNOJ CASTI,NISI BIO U STANJU NI OSAM DANA DA PROVEDES U VOJSCI,5 DANA SI BIO KUCI. OLOSU I POD 2. UVUCI ROGOVE I JEZIK IMA KO CE KURTIJU DA ODBRUSI I TO MNOGO RECITIJE. SRAM TE BILO UNIFORME KOJU NOSIS,BEDO!

miloš

09.10.2019 16:14

Cela država grmi od guznog creva narkomana, ustoličenog u ministra odbrane, na radost zaposlenih u novinama za potpalu vatre na otvorenom, zvanim "Alo", s obzirom da u zatvorenom prostoru kada gore šire nesnosni smrad.