Srpska lista
Youtube/Printscreen
Srpska lista

Youtube/Printscreen

Srpska lista, Foto: Youtube/Printscreen

 

Srpska lista predala je danas Centralnoj izbornoj komisiji Kosova listu kandidata za poslanike za vanredne parlamentarne izbore koji će na Kosovu i Metohiji biti održani 6. oktobra.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da je odluka o učešću na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu doneta uz konsultacije sa predsednkom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Pročitajte još:

- Sa ponosom želim da kažem da će Srpska lista i na ovim izborima imati punu podršku države Srbije i našeg predsednika Aleksandra Vučića - naglasio je Rakić, i dodao da su kandidati za poslanike u kosovskom parlamentu iz ove političke stranke ljudi kojima lični interes nije iznad nacionalnog.

Prema njegovim rečima, kandidati Srpske liste za poslanike, svih 10 predstavnika srpske zajednice, boriće će se u parlamentu Kosova za veća prava i bolji život građana.

On je posebno pozdravio odluku Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda - Oliver Ivanović" da na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima učestvuje na jedinstvenoj "Srpskoj listi".

Oliver Ivanović

EPA/Andrej Čukić

Oliver Ivanović, Foto: EPA/Andrej Čukić

- To je odluka koja nas dodatno ujedinjuje i jača - poručio je Rakić.

On naglašava u poruci biračima da Srpska lista nema ništa novo da ponudi i poruči jer se oduvek zalagala za jedinstvo i slogu, kao i opredeljenost da se Srbi samo uz podršku države Srbije mogu izboriti za opstanak i ostanak na Kosovu i Metohiji.

Kosovski teroristi udaraju na srpske svetinje! Službe bezbednosti došle do stravičnih podataka!

AUTOR: Novosti/D.S. DATUM I VREME: 06.09.2019. 16:56 - 06.09.2019. 17:06 Užas Visoki Dečani, Foto: Associated Press Osnovni sud u Prištini osudio šestorku zbog planiranih napada na Srbe i KFOR. Plan ekstremista da stvore haos na KiM osujetile srpske službe.

Na listi kandidata za poslanike, čiji je nosilac Igor Simić, petoro poslanika je iz starog saziva, dok su ostali kandidati, njih 12, nova imena među kojima su smenjeni ministar administracije lokalne samouprave u privremenoj Vladi Kosova Ivan Todosijević i zamenik predsednika Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Ksenija Božović.

Rakić je pojasnio da je Ivan Todosijević kandidat za poslanika iako je protiv njega pokrenut krivični postupak, što je presedan.

Kosovo

Alo!/ Dejan Briza

Kosovo, Foto: Alo!/ Dejan Briza

- Presedan je to što Todosijević, smenjeni ministar za lokalnu administarciju u kabinetu kosovskog premijera, mora dokazivati da nije kriv. Svuda u svetu tužilaštvo i nadležni istražni organi su u obavezi da dokažu nečiju krivicu, izuzev na Kosovu jer ovde okrivljeni Srbin mora da dokazuje da je nevin - ocenio je Rakić.

On je glavni lobista lažne države Kosovo, u SAD vuče konce zla! Sarađivao sa mafijom, sada bočnim vezama kroji sudbinu Prištine!

AUTOR: Republika/D.S. DATUM I VREME: 06.09.2019. 16:31 Neverovatno! Mark Đonaj, Foto: Facebook printscreen Iza performansa Atifete Jahjage u američkom kongresu, tokom kojeg je tvrdila da su Srbi tokom rata silovali 20.000 mladih Albanki, stoji odbornik u Njujorku,"alfa i omega" albanskog lobija u Americi Mark Đonaj (51).

On je rekao da je na sednici rukovodstva Srpske liste ponudio ostavku predlažući da funkciju predsednika Srpske liste preuzme potpredsednik Milan Radojičić, ali je on taj predlog odbio.

Na listi kandidata za poslanike iz Srpske liste su, osim članova SNS-a i Pokreta socijalista, po dva člana SPS-a i SDP-a.

BONUS VIDEO: Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!