Deljenje paketića
Kancelarija za KiM
Deljenje paketića

Kancelarija za KiM

Foto: Kancelarija za KiM

Pomoćnici i saradnici direktora Kancelarije Petra Petkovića danas su uručili poklone najmlađima u Obiliću, Kosovu Polju, Lipljanu, Gračanici, Prizrenu, Velikoj Hoči, Orahovcu, Štrpcu... Sa decom su se družili pomoćnici direktora Dušan Jovović i Jelena Stojković i saradnica u kabinetu Milena Parlić.

Njih dve obišle su i bratstvo manastira Sveti Arhangeli i Bogosloviju u Prizrenu, posetile sveštenika Crkve Svetog Đorđa s porodicom, kao i selo Novake nadomak Prizrena. Od osam srpskih porodica u ovom selu samo je familija Gligorijević sa mališanima, pa su svoje poklone dobili i Andrija, Darija i Matija.

- Svesni smo kako žive naša deca na Kosovu i Metohiji, često bez svojih vršnjaka u blizini... Zato ovom akcijom i našim prisustvom u ovom prazničnom periodu želimo da poručimo da nisu sami i da brinemo o njima - istakla je pomoćnica direktora Jelena Stojković nakon uručivanja poklona.

Njen kolega Dušan Jovović posebno je istakao da je na KiM obnovljen veliki broj škola.

- Za nas nema ništa lepše i bitnije od osmeha naše dece na Kosovu i Metohiji i zato realizujemo veliki broj projekata u pokrajini - naveo je Jovović.

Svoje paketiće sutra će dobiti i naši najmlađi žitelji iz Gnjilana, Kosovske Vitine, Novog Brda i Kosovske Kamenice.

U sklopu ove tradicionalne božićne akcije biće podeljeno više od 8.200 paketica koje je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Pročitajte još: