Aljbin Kurti
AP
Aljbin Kurti

AP

Aljbin Kurti, Foto: AP

 

Tek kada Specijalni sud za OVK podigne prve optužnice za zločine nad Srbima, kada se ukinu sramne takse i prizna volja srpskog naroda na KiM, moguće je nastaviti dijalog.

Albanci, Priština, Kosovo i Metohija

EPA

Albanci, Priština, Kosovo i Metohija, Foto: EPA

Tražićemo od Srbije ratnu odštetu...Tražićemo dve milijarde evra na ime zaostalih penzija...Tražićemo da Tirana i Priština budu kao dve Nemačke... Tražićemo pripajanje preševske doline... Svaki dan Aljbin Kurti, koji je već kaparisao mesto premijera, ima neki novi suludi zahtev od Srbije za, kako navodi, nastavak dijaloga, ali u stvari radi sve što može da do njega ne dođe i da naravno pred Vašingtonom i Briselom za to okrivi Srbiju.

Za to vreme, Beograd na sve načine pokušava da ponovo sedne za sto sa predstavnicima Prištine u pokušaju da sačuva mir na Balkanu, ali valjda i to strpljenje ima kraj. Ono što bi Srbija za nastavak dijaloga trebalo da zahteva jeste da Priština odmah ukine takse, da konačno Specijalni sud za zločine OVK krene sa optužnicama jer neko mora da odgovara za hiljade ubijenih, otetih i silovanih Srba, Roma, Goranaca... kao i to da se ispoštuje volja srpskog naroda na KiM i da ministarsko mesto na osnovu glasova pripadne Srpskoj listi, koja je osvojila ubedljivo najveći broj glasova.

Aljbin Kurti

Tanjug

Aljbin Kurti, Foto: Tanjug

Vladimir Đukanović, poslanik SNS-a, za „Alo!“ navodi da je Aljbin Kurti nevažan kao političar i da to što on priča ne bi trebalo uzimati za ozbiljno.

EGZODUS U HAG! Prištinski mediji objavili spisak, cela OVK ide na sud! Među njima i dobro poznate glave!

- Čisto sumnjam da će on biti kosovski premijer, a ako se to desi, to znači da se Zapad odlučio za destabilizaciju Balkana. Ono što priča verovatno mu je izdiktirala neka zapadna služba. Ako bi se desilo da bude u poziciji da odlučuje i uradi sve ovo čime sada preti, apsolutno sam za to da Srbija uzvrati žestokim kontramerama - ističe Đukanović.

Vladimir Đukanović

Printscreen/Youtube

Vladimir Đukanović, Foto: Printscreen/Youtube

Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, izjavio je da je Aljbin Kurti političar ekstrema, kome je jedini cilj i politika proterivanje srpskog naroda, a glavna meta mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Kurti je političar ekstrema i opasnost za čitav region. To je ličnost koja i ne iznosi neki politički ili ekonomski program, već se samo bavi Srbima, kako ih proterati i kako „isterati“ Srbiju sa KiM, sa glavnom metom predsednikom Vučićem. Kontinuirana mržnja je osnova Kurtijevog političkog delovanja, a sve njegove izjave, uz maksimalističke zahteve, pokazuju da uopšte ne želi razgovor sa Beogradom - naveo je Đurić i nastavio:

- Kurti otvoreno priča negativno o svim dobrim inicijativama za saradnju u regionu, pa je i rekao da „neće četvrtu Jugoslaviju, već želi da stvori treću republiku Kosovo“ - naveo je Đurić, uz ocenu da Kurti i slični nisu uspeli „ni prvu republiku da naprave, a hoće da ruše nekakvu četvrtu Jugoslaviju“.

Marko Đurić

Youtube printscreen

Marko Đurić, Foto: Youtube printscreen

MILO VAN SEBE OD SREĆE! Kurti se dodvorava Crnogorcima! Drastično menja taktiku, a samo sa jednim ciljem!

Đurić je i naglasio da je netačno da Kurti nije bio u OVK i podsetio da je bio saradnik Adema Demaćija i član OVK, navodeći da tvrdnje u pojedinim beogradskim medijima o njegovoj tobožnjoj umerenosti, uz povezivanje sa Radom Trajković, Nenadom Rašićem… sve zajedno dovoljno govori o tome o čemu je reč.

Upozorio je na opasnost od toga da Kurtijeve izjave o stvaranju neke velike Albanije ne nailaze na široku međunarodnu osudu, ali i poručio da se grdno vara onaj ko misli da je moguće Srbe učiniti robljem jer iza njih stoji ekonomski snažna i u svakom smislu jaka država Srbija.

ALBANSKI PREDSEDNIK ŠOKIRAO GOVOROM! "Ovo je ludilo! Projekat Velike Srbije neuspeo, a Velika Albanija...."

Kurti: Tražićemo da Srbija plati dug! 

Aljbin Kurti, predsednik Samoopredeljenja i kandidat za premijera, izjavio je da se ne sme dozvoliti „četvrta Jugoslavija“ te da će se izgraditi „treća republika Kosovo“, prenosi „Gazeta ekspres“. Kurti je za „ABC news“ komentarišući inicijativu o mini-šengenu koju su predstavili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Edi Rama Zoran Zaev, predsednici vlada Albanije i Severne Makedonije, pre nekoliko dana u Novom Sadu, rekao da „Srbija ima za cilj četvrtu Jugoslaviju“. Podvukao je da se mora biti oprezan uz poruku: „Izgradićemo treću republiku Kosovo. Kosovo i Albanija bi trebalo da postanu poput dve Nemačke.“

VRATILA SE IZ AMERIKE! Donela najnovije direktive! Neprijatelji Srbije ne prestaju da likuju, Albanci slave na Kosovu!

- Srbija je veliki dužnik, pre 20 godina ubila je 10.000 civila, silovala 20.000 žena, naše majke i sestre, i ubila više od 1.000 dece - rekao je Kurti.

Priština, Albanci, Kosovo

Tanjug

Priština, Albanci, Kosovo , Foto: Tanjug

Činjenice 

Priština je prekršila sporazum CEFTA i uvela takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH.

Više od 1.000 Srba ubijeno je od 1999. po dolasku međunarodnih snaga na KiM, niko nije odgovarao.

Specijalni sud za zločine na Kosovu još nije podigao nijednu optužnicu protiv bivših pripadnika OVK, iako ih je saslušano više od 100.

NEMAČKI ANALITIČAR BODO VEBER ZA ALBANSKI MEDIJ: Dijaloga Beograda i Prištine nema bez proširenja EU! Status kvo znači destabilizaciju Balkana!

Priština nije ispunila nijednu obavezu iz Briselskog sporazuma, Zajednica srpskih opština nije formirana.

Zapaljeno je i opljačkano na stotine kuća, crkava i manastira. Niko nije odgovarao.

BONUS VIDEO: VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!

 

 

Komentari (2)

mile

28.10.2019 09:06

treba to vratiti pod hitno vojnom intervencijom tamo gde mu je mesto ,necemo okupaciju Srbije

sara

28.10.2019 10:44

Mali prepotentni i lakomi pajaca, osilio se!!!!. Traži to od svojih dedova iz Albanije, jer to je tvoja domovina, a ne Kosovo, koje je srpsko, od vjek vjekova!!!.