Aljbin Kurti
EPA/GEORGI LICOVSKI
Aljbin Kurti

EPA/GEORGI LICOVSKI

Aljbin Kurti, Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti obavestio je vrh stranke da je u četvrtak predstavio Demokratskom savezu Kosova novi predlog za zajednicku vladu i da sada čeka da DSK razmotri taj predlog, prenosi Koha Ditore.

- Na sastanku koji je održan u sredu, obe strane su iznele svoj predlog. Dakle, došlo je do napretka. U četvrtak smo kao Pokret Samoopredeljenje, takođe, dali dva nova predloga. Za naš poslednji predlog, rečeno nam je da će biti razmotren, jer je ovaj predlog novost - rekao je Kurti, a prenosi Kosovo onlajn.

Aljbin Kurti

AP

Aljbin Kurti, Foto: AP

On je naglasio da ne može da govori o sadržaju tog predloga i ocenio da će dogovor biti postignut, ako dve stranke još malo približe stavove. Kurti tvrdi i da, pored građana, "svi međunarodni faktori žele koaliciju PS-DSK".

Ko su ti međunarodni faktori svi znamo, ali je upravo potvrdio da lažna država Kosovo uopšte nije "nezavisna" kako vole da se hvale, već da funkcionišu u skladu sa željama zapadnih mentora, čiji su protektorat.

Dodao je da sve što je do sada urađeno u okviru političkog delovanja ne može da se vrati unazad, ukljucujući i konstitutivnu sednicu skupštine, na kojoj je za predsednika parlamenta izglasan Glauk Konjufca iz PS.

- Učinićemo sve da postignemo sporazum - tvrdi Kurti.