Anton Čuni
screenshoot/Youtube
Anton Čuni

screenshoot/Youtube

Anton Čuni, Foto: screenshoot/Youtube

Anton Čuni, koji je navodno tokom rata 1999. godine bio na Košarama, rekao je da je nakon napada OVK na snage Jugoslavije, komandir srpskih snaga prvi pobegao i ostavio vojnike na milost i nemilost, pišu prištinski mediji.

PROČITAJ JOŠ:

Kako je rekao o bitci koja se odvijala na granici, od prvog dana su snage OVK postigle prevlast nad teritorijom.

Košare

Alo!/Vladimir Marković

Košare, Foto: Alo!/Vladimir Marković

- Od prvog dana smo stvorili prednost. Oni nisu to očekivali. Faktor iznenađenja je ključan u ratu. Bilo je i ranije pripremljenih zaliha, ali su bile ograničee. Kada smo počeli, imali su predstavu da se radi o provokaciji. Na početku, iako su prislučkivali, komandir je akciju nazvao manevrom, ali nakon nekoliko sati kada su se našli pod opsadom, shvatili su ozbiljnost situacije - rekao je Čuni  tokom gostovanja na televiziji.

PREPORUČUJEMO:

- Narednog dana, kada su neke od njihovih snaga probale da se probiju, nisu uspeli. Onda je nastala deoorganizacija, gubitak vere. Njihov komandir je prvi pobegao, ostavljajući vojnike na milost i nemilost - rekao je Čuni.

Ramuš Haradinaj, OVK

Facebook

Ramuš Haradinaj, OVK, Foto: Facebook

Bitka za Košare glavni je obračun koji je vodio 1999. godine na tlu, tokom NATO agresije.

jedinice vojske Jugoslavije zaustavile su prodor Albanaca, NATO snaga i kosovskih Šiptara na Kosovo, sve vreme pod NATO bombama.

Komentari (6)

Тања +

15.04.2019 20:31

Били смо нападнути и фактор изненађења је постојао. Више је њих изненадило што смо ми брзо консолидовали редове и што смо пружили за њих неочекиван отпор. Било је ситуација када су Српски војници улазили на територију албаније. Бројеви говоре све, док је трајала агресија на јужном делу Србије на Метохију, агресор је бројао преко 2000 пешадинаца, имао подршку НАТО бандита и регуларне албанске војске, са наше стране није било више од 500 људи. Њих је било преко 500 мртвих, а наших 108.

voja

15.04.2019 20:47

Lazes kad ste naisli na nas zbrisali ste a da nam ni milimetar granice zauzeli niti je karaula i granica pala svi znamo ko im je pomogao pa cak i tada nisu mogli nista jeda na jedan i nebi vas bilo

Pravoslavac

15.04.2019 21:26

Veliki pozdrav za ovog gospodina ali dace bog mozda se sretnemo na Kosovu pa cemo da vidimo ko ce gde da bezi. KOSOVO SRBIJA BILO OSTALO I BICE.

Milos

15.04.2019 22:44

Ahahahahaha Svi pobegli a oni nisu otisli dalje. Klasicni Albanci

зокс

16.04.2019 05:01

Овај демантује сам себе.Питао бих га само, како је командир побегао, а он каже да пробој није успео.Којим путем је он прошао, а да остали нису могли?

krajisnik

16.04.2019 09:51

i onda se je nastava u vrticu zavrsila,i pospremio si svoje igracke i otisao kuci sa mamom i tatom