NOVO IŽIVLJAVANJE Šiptari zaplenili paketiće za srpsku decu! Pogledajte šta su radili sa čokoladama

Lažna kosovska policija večeras je u južnom delu Kosovske Mitrovice zaplenila 140 svetosavskih paketića namenjenih osnovcima u Goraždevcu i Osojanu, sa obrazloženjem da sadrže "nelegalne" proizvode iz centralne Srbije, saopštila je kancelarija za Kosovo i Metohiju.

ROSU, Kosovo policija
ROSU, Kosovo policija, Foto: EPA

- Iako je deo paketića pre nekoliko dana legalno unet na Kosovo i Metohiju preko administrativnog prelaza Jarinje, a deo su napravili osnovci sa severa pokrajine za svoje vršnjake u metohijskim enklavama, kosovska policija je na potpuno besprizoran i nasilnički način sprečila da naša deca u Metohiji budu obradovana povodom praznika Svetog Save - ističe se u saopštenju.

 

Kako se navodi, Prištini nije dovoljno to što je u činu samovolje i pravnog nasilja uvela blokadu na uvoz proizvoda iz centralne Srbije, već je sada nelegalnim proglasila i samo posedovanje bilo čega što je proizvedeno u centralnoj Srbiji, čime su srpske grisine i smoki stavljeni u istu ravan sa narkoticima i oružjem.

Kosovo
Kosovo, Foto: Tanjug/Kancelarija Vlade Srbije

Vozaču, koji je paketiće vozio za Goraždevac i Osojane, napisana je prekršajna prijava, i on je zajedno sa autobusom sproveden u Prištinu, navodi se u saopštenju.

- Deo paketića je pocepan i uništen u činu bestijalnog iživljavanja i samovolje predstavnika privremenih prištinskih vlasti, i sledeći korak Prištine je valjda hapšenje Deda Mraza i Božić Bate - kaže se u saopštenju i dodaje da "ovaj piratski i banditski napad na kekse i čokolade pokazuje svu podlost i bezdušnost onih koji se predstavljaju kao albanski politički lideri na Kosovu i Metohiji".

 

Iz Kancelairje navode da ne čudi što su autori kampanje spaljivanja robe iz centralne Srbije na lomačama sposobni za ovako niske udarce.

- Neobično je samo što nisu poslali specijalce i oklopna vozila na srpske slatkiše kako bi se pohvalili još jednim "velikim herojstvom", piše u saopstenju.

 

Ranije je najavljeno da će sutra zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željko Jović i predsednik beogradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić, u okviru obeležavanja Dana Svetog Save, obići učenike osnovne škole "Janko Jovićević" u Goraždevcu i učenike osnovne škole "Radoš Tošić" u Osojanu i tom prilikom im podeliti paketiće.

Povezane vesti

 • Korisnik: sinisa
  28/01/2019 - 09:39
  Sta moze da se ocekuje od divljaka?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi