Aljbin Kurti
Profimedia
Aljbin Kurti

Profimedia

Aljbin Kurti, Foto: Profimedia

 

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti, koji pobedio na prevremenim parlamentarnim izborima, sastao se danas sa specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Arneom Sanesom Bjornstadom iz Ministarstva spoljnih poslova Norveške i ambasadorom Norveške na Kosovu Jensom Erikom Grondahlom kojem je rekao da je njegov prioritet jačanje Kosova kao države u svakom smislu, odnosno za ideju velike Albanije.

Osvedočeni srbomrzac Kurti se iz Crne Gore doselio u Prištinu sa zadatkom da stvori "Veliku Albaniju", a onda je sreo plavušu koja mu je promenila život!

AUTOR: Kurir/D.S. DATUM I VREME: 09.10.2019. 12:02 Užas! Aljbin Kurti, Foto: Facebook printescreen Otkad je većina nas čula za njega, a to je sasvim sigurno više od decenije i po, osvedočeni srbomrzac Aljbin Kurti zalaže se, najvatrenije od svih prištinskih političara, za ideju velike Albanije. AUTOR: KoSSev/D.S. DATUM I VREME: 09.10.2019.

Bjornstad je čestitao Kurtiju na rezultatima koje je njegova stranka ostvarila, i izrazio interesovanje za politička dešavanja na Kosovu i dijalog između Kosova i Srbije.

Istovremeno, Kurti je istakao da će njegov prioritet biti jačanje Kosova kao države u svim oblastima.

 

Kada je u pitanju dijalog Kosova i Srbije, Kurti je dodao da treba učiti na greškama iz prošlosti, kako bi dijalog bio zasnovan na jasnim principima.

BONUS VIDEO: Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!