U društvu sa Medlin Olbrajt
profimedia
U društvu sa Medlin Olbrajt

profimedia

U društvu sa Medlin Olbrajt, Foto: profimedia

Ivica Dačić je izjavio da iskreno veruje da će ovaj potez perjanica bivše američke administracije, koja je i dalje u otvorenom klinču sa predsednikom Donaldom Trampom, njemu ukazati ko sprečava kompromisno i obostrano prihvatljivo rešenje.

PROČITAJ JOŠ:

Dačić je to kazao za „Večernje novosti“, koje podsećaju da je Klintonova bila rival aktuelnog šefa Bele kuće Donalda Trampa na izborima za predsednika SAD 2016, a da je Olbrajtova vodila Stejt department tokom mandata nekadašnjeg američkog predsednika Bila Klintona.

Hilari Klinton, Džordž Buš sa suprugom Laurom

Tanjug/AP 20.01.2017.

Hilari Klinton, Džordž Buš sa suprugom Laurom, Foto: Tanjug/AP 20.01.2017.

Kako su preneli prištinski mediji, domaćini stranim zvanicama biće tri bivša predsednika privremenih institucija na Kosovu — Fatmir Sejdiju, Bedžet Pacoli, Atifete Jahjaga, kao i aktuelni Hašim Tači.

Dačić je rekao da ga ne čudi to što bi Olbrajtova i Klintonova trebalo da budu gošće na najavljenom skupu.

PREPORUČUJEMO:

„Prva, kao i suprug ove druge, predvodili su agresiju protiv naše zemlje čiji je cilj bilo nasilno odvajanje KiM. Iskreno verujem da će ovaj potez perjanica bivše administracije, koja je i dalje u otvorenom klinču sa predsednikom Trampom, njemu ukazati da oni i ovim činom brane politiku svršenog čina koja nas, evo 20 godina od prestanka rata, sprečava da dođemo do kompromisnog i obostrano prihvatljivog rešenja“, naveo je šef srpske diplomatije.

"Novosti" podsećaju da su prištinske vlasti protekle dve decenije na različite načine zahvaljivale porodici Klinton, pa osim toga što je jedan butik u Prištini poneo ime po Hilari, njenom suprugu Bilu je 2009. godine podignut spomenik visok šest metara u centru grada. Pre toga je bulevar, na kojem je spomenik otkriven, nazvan po njemu.