Priština, Albanci, Kosovo
Tanjug

 

Priština, Albanci, Kosovo

Tanjug

Priština, Albanci, Kosovo , Foto: Tanjug

Smicalice Ćendrima Gašija koji želi da zbratimi Meju kod Đakovice i francusko mesto Maje, koje su Nemci zavili u crno 1944. godine. "Kolektiv za mir": To bi bilo ruganje francuskim žrtvama.

VIŠE NEĆE SVI MOĆI DA IZAĐU NA IZBORE! Vrhovni sud potvrdio - Od sada se glasa samo sa ovim dokumentom!

 

Ćendrim Gaši, takozvani ambasador takozvanog Kosova u Parizu, namerio je da na mala vrata, kroz perfidnu igru predloženog bratimljenja između mesta Maje na zapadu Francuske i sela Meja u okolini Đakovice u Metohiji, iskonstruiše povlačenje paralele između nacističkih SS trupa i srpskih snaga koje su se krajem devedesetih borili protiv terorističkih grupa OVK!

Pred ovom ženom kleče Tači i Haradinaj! Ona upravlja Kosovom direktno iz Amerike, a sada je povukla ofanzivan potez! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 20.09.2019. 15:56 - 20.09.2019. 16:01 Neverovatno! Hašim Tači, Foto: Promo * Predsednik tzv. Republike Kosovo Hašim Tači boravi u SAD * Kako se saznaje, Tači je u Ameriku otišao na mala vrata, a glavnu ulogu odigrao je albanski lobi i najmoćnija Albanka i ambasadorka tzv.

Gašiju se učinila primamljivom ideja da zaigra na kartu sličnosti imena ova dva mesta, pa je predsedniku opštine Maje, sela koje je pretrpelo ogromne žrtve u Drugom svetskom ratu, predložio bratimljenje.

"DAĆETE NAM KOSOVO ILI ĆEMO GA OTETI" Amerikanci su Srbima još 1990. spremili pakao na KiM! Nikad viđena Haradinajeva fotografija sve dokazuje! (FOTO)

Prvi su reagovali iz pariske organizacije "Kolektiv za mir na Kosovu". Oni su predsedniku opštine francuskog mesta Bernaru Elijomu poslali pismo u kome potanko objašnjavaju pravo stanje stvari na terenu. U ovom pismu se, između ostalog, ističe da takozvana ambasada Kosova, polazeći od činjenice da je mestašce Maje preživelo težak zločin od strane SS jedinica nemačke vojske 1944. godine, kada su masovno stradali civili, želi da perfidno uspostavi vezu sa mestom Meja na KiM gde su oružane snage SRJ vodile borbu sa OVK teroristima.

- Žele da grubom političkom manipulacijom faktički dovedu u vezu i izjednače delovanje srpske vojske i policije i nacističkih SS trupa - ističe se u dopisu koji je "Kolektiv" dostavio opštini Maje.

Priština, Albanci, Kosovo, Ramuš Haradinaj

EPA

Priština, Albanci, Kosovo, Ramuš Haradinaj , Foto: EPA

U ovom pismu se naglašavaju brojni zločini i pogromi koje je OVK izvršila nad Srbima i nealbancima i kriminalni karakter kosovskih vlasti.

- Shodno tome, usvajanje ovakve inicijative za bratimljenje između ova dva mesta značilo bi ruganje i nanošenje ljage francuskim žrtvama i francuskoj istoriji, i samom selu Maje, kao stradalničkom mestu - naglašavaju autori pisma.

ZAHUKTAO SE RAT! Amerika zavrnula uši Evropi i poslala Merkelovu u ćošak! Ovaj čovek će voditi glavnu reč na Kosovu!

Potpisnici pisma su takođe pozvali predsednika opštine Maje da se pridruži predstojećoj poseti jednog broja francuskih parlamentaraca i javnih ličnosti Kosovu i Metohiji, da bi se lično uverio u pravo stanje stvari na terenu. 

"HOĆEŠ DA SE DODVORIŠ SRBIMA" Češka pokreće akciju o Kosovu koja će rastaviti Evropu, Zeman gura ruku u osinje gnezdo!

Priština, Albanci, Kosovo

AP

Priština, Albanci, Kosovo , Foto: AP

TERORISTI MEĐU IZBEGLICAMA

Vlasti u Prištini poslednjih godine radile su na uzdizanju sela Meja u svojevrsni simbol "agresije" i navodnog etničkog čišćenja, koji se stavljaju na teret srpskim snagama bezbednosti. Albanci tvrde da je bila reč o smišljenoj akciji srpskih snaga bezbednosti čiji je cilj bio neutralisanje albanskog stanovništva, ali to nikada nije dokazano. Očevici događaja kažu da je okolina Đakovice bila puna albanskih izbeglica, a da su se istim terenom kretali i teroristi OVK.

VUČIĆ SE OBRAĆA CELOM SVETU! Počinje glavni skup u Njujorku, dolaze svi lideri država, objavljeno kada će se čuti glas Srbije!

TRUD: REAGOVALI NA VREME

- Pismo smo poslali početkom septembra i još čekamo odgovor - kaže za "Novosti" predsednik "Kolektiva za mir na Kosovu" Aleksi Trud.

PANIKA U PRIŠTINI! Haradinaj nije jedini! Svi će ići u Hag!

On naglašava da je vrlo verovatno predsednik opštine Maje sada shvatio da je u zabludi i da je uhvaćen u zamku, pa da se sada raspituje kako da reši ovu situaciju.

- Drago mi je što smo uspeli da skrenemo pažnju na pogubnost tog bratimljenja, dok je još vreme - zaključuje Trud.

ALBANAC POSLAO ZASTRAŠUJUĆU PORUKU Priština prešla sve granice! Hoće da zapečate sudbinu Srbije - Konačni sporazum ili ništa!

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina