CIK
screenshoot/Koha
CIK

screenshoot/Koha

CIK, Foto: screenshoot/Koha

Navodi se da su verifikatori pretrpeli alergiju nakon što su dodirivali koverte sa glasovima iz Srbije te da su neki od njih dobili alergije na rukama i licu.

Kako saznaje Kosovo Onlajn iz prostorije su izbačeni predstavnici Srpske liste koji se nisu žalili na bilo kakve tegobe, i pozvan je specijalni tim policije da ispita slučaj.

PROČITAJ JOŠ:

Više nije dozvoljen ulaz u prostorije gde su se glasovi brojali, proces je prekinut i nije poznato kada će se nastaviti.

Mediji u Prištini ranije su javili da se radi o više od 3.400 glasova koji su pristigli iz Srbije.

Sastanak sa Rašićem

U isto vreme prištinski mediji objavili su da su se lider "Samoopredeljenja" koje je dobilo najviše glasova na izborima, Aljbin Kurti, i Nenad Rašić iz koalicije "Sloboda", sastali danas u restoranu jednog hotela. Slobodan je poražena na izborima od strane Srpske liste, koja je osvojila svih 10 mandata u takozvanom kosovskom parlamentu rezervisanim za predstavnike Srba.

Aljbin Kurti i Nenad Rašić

screenshoot/Koha

Aljbin Kurti i Nenad Rašić, Foto: screenshoot/Koha

Nakon sastanka Kurti se obratio medijima i rekao da nisu razgovarali o eventualnoj koaliciji, već o izbornim nepravilnostima u srpskim opštinama.

- Nažalost nije bilo slobodnih i demokratskih izbora u srpskoj zajednici. Takođe, gospodin Rašić nema standale ni afere. Rašić je jedan od najboljih ministara koje je Kosovo imalo od proglašenja nezavisnosti. Razgovarali smo o nepravilnostima u srpskim opštinama. Imamo i ustavnu obavezu da integrišemo zajednice, ne samo srpsku, već i bošnjačku. Bilo mi je zanimljivo da se približnije upoznam sa štetnim efektima koji utiču na Srbe u našoj zemlji - rekao je nakon sastanka Kurti, prenosi "Gazeta Express".

Mapa iz 1795. pobija sve nametnute istorijske falsifikate Londona, Beča i Vatikana!

Albanci su u ogromnoj zabludi. Albanski navijači, Foto: AP/Hektor Pustina * U vremenu surovog otimanja Kosova i Metohije valja se prisetiti čija je bila zemlja Albanija * Ona je odlukom velikih sila nastala 1912.

Kurti je više puta ponovio da mu ne treba Srpska lista za formiranje vlade, iako je po Ustavu dužan da imenuje barem jednog ministra iz srpske stranke sa najviše osvojenih glasova. Međutim, Kurti koji se zalaže za formiranje Velike Albanije, i koji je u Srbiji osuđen na 15 godina zatvora zbog terorizma i separatizma, želi da u eventualnu koaliciju uključi "pogodne Srbe", koji će priznati lažnu državu.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Sladjana

13.10.2019 19:45

Trebalo bi od njega zahtevati da odsluzi ostatak kazne jer nije mala stvar biti optuzen za terorizam. Odakle mu samo pravo...i svi ostali tamo koji su okrvavili ruke srpsko krvlju,tako su silni,a trebali bi u misju rupu da se sakriju i nos da ne promole