Grenel
EPA
Grenel

EPA

Grenel, Foto: EPA

- Hvala premijeru Hotiju. Razumemo vašu odluku i očekujemo da uskoro ponovo zakažemo sastanak - napisao je Grenel.

Grenel je na tviteru objavio da Hoti izjavio je danas da razume odluku kosovskog premijera Avdulaha Hotija da ne dođe u Vašington na sastanak i dodao da radi na promeni datuma sastanka.

"Hvala, premijeru Hotiju. Razumemo vašu odluku i iščekujem promenjeni datum sastanka uskoro", napisao je Grenel na Tviteru, uz tvit na kome je Hoti objavio da zbog novonastale situacije u Prišini nakon objavljivanja optužnica protiv predsednika Kosova Hašima Tačija ne može da prisustvuje sastanku 27. juna u Beloj kući.

"Usled novih dešavanja u Prištini, zbog optužnice koju je predložilo Specijalno tužilaštvo, moram da se vratim u svoju ''zemlju'' da se bavim tom situacijom. Obavestio sam ambasadora Grenela da ne mogu da prisustvujem sastanku 27. juna u Beloj kuci", objavio je Hoti na Tviter nalogu.

Juče je put u Vašington otkazao Hašim Tači nakon što je Specijalni sud za zločine OVK objavio sadržaj prvih predloga optužnica na kojima se nalazi i on i između ostalog Kadri Veselji šefa nekadašnje tajne policije.

Specijani Izaslanik predsednika SAD za dijalog, Ričard Grenel tada je rekao da će se u Vašingtonu sastati Vučić i Hoti.

PROČITAJ JOŠ:

 

Komentari (2)

Ivica

25.06.2020 17:45

Ovo je čista zajebancija, eu kao podiže optužnice a u stari minira razgovore u americi, albanci ljuti na oboje pa neće na pregovore jer im je obećano da nema sudjenja za njih

Zoka

26.06.2020 12:22

Pa Ameri jos jedan samar od vasih pulena, po ko zna koji put ponovo okrecete drugi obraz Siptarima i skruseno cekate novi samar. Pametnom je jdnom dosta a vama nikad dosta.