TAČI DONEO SUMANUTU ODLUKU Rama će biti komandant tzv. Vojske Kosova narednih PET GODINA!

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači odlučio je da komandant Kosovskih bezbednosnih snaga Rahman Rama obavlja tu dužnost i u narednih pet godina.

Hašim Tači
Hašim Tači, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Tači je to objavio na svom Fejsbuku.

"Uveren sam da će general-pukovnik Rama obavljati svoje dužnosti marljivo, časno i dostojanstveno. On je dao značajan doprinos dosadašnjoj transformaciji i njegov novi mandat će biti nastavak daljeg jačanja i konsolidacije naših snaga", napisao je Tači.

Podsetimo, Rama je ranije rekao da će tzv. kosovska vojska biti u službi svih građana i da će obavljati dužnosti na čitavoj teritoriji tzv. republike.

On je za list "Zeri" potvrdio da će vojska imati mandat da izlazi i na sever Kosova.

Tači je danas izjavio da će Preševo, Bujanovac i Medveđa pripasti tzv. Kosovu.

- Konačnim sporazumom Preševo, Bujanovac i Medveđa pripašće Kosovu, uveren sam u to. Garantujem da će u sklopu Kosova ostati i Gazivode, severna Mitrovica i Trepča - rekao je on.

On je ovo izjavio nakon sastanka sa pregovaračkim timom Prištine, kojem je predao izveštaj o dijalogu sa Beogradom.

Rahman Rama
Rahman Rama, Foto: Youtube printscreen

- Još snažnije nego ranije verujem da će konačni sporazum obuhvatiti Preševo, Bujanovac i Medveđu u okviru Kosova i garantujem, kako bi izbegao sve spekulacije, i Gazivode i Severna Mitrovica i Trepča će biti u okviru Republike Kosova, kazao je Tači i dodao da se "Albanci moraju ujediniti ako žele uspeh".

Tači je kazao da ga ne iznenađuje to što, kako je rekao, Srbija ne radi na konsolidsciji kosovske države.

- Ako neko očekuje da Srbija pomogne u konsolidaciji kosovske državnosti, onda taj prevazilazi granicu naivnosti. Srbija je naš protivnik, kazao je Tači.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi