Goran Rakić
Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Goran Rakić

Tanjug/Dragan Kujundžić

Goran Rakić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srpske liste Goran Rakić povodom najave gradonačelnika Južne Mitrovice o skorom ujedinjenju Mitrovice poručio je građanima" da ne podležu provokacijama koje imaju za cilj ugrožavanje stabilnosti na ovim prostorima.

Pročitajte još:

Zbog učestalog nasrtaja na mir i slobodu Srba u severnoj Kosovskoj Mitrovici i pretnji koje dolaze od gradonačelnika južnog dela Kosovske Mitrovice Agima Bahtirija, želim jasno da poručim građanima da ne podležu ovim provokacijama koje imaju za cilj ugrožavanje stabilnosti na ovim prostorima.

Preporučujemo još:

On podseća da "Međunarodna zajednica, a i sam Bahtiri vrlo dobro znaju da je ovakva inicijativa pravno nemoguća, niti ćemo mi ikada na nju pristati".

"Ukoliko planiraju da je sprovedu putem sile, onda moraju biti svesni na posledice koje takve akcije mogu proizvesti na terenu i time ugroziti mir. Srbi na Kosmetu nisu sami, i nisu šaka zoba koju svaka vrana koju vetar donese može pozobati"naveo je Rkić.

On je pozvao "građane Kosovske Mitrovice, i na jugu i na severu, Srbe, Albance, Rome, Bošnjake, Gorance i sve ostale, da ne nasedaju na provokacije istrošenih političara koji pretnjama i nacionalizmom pokušavaju da poprave sebi rejting a unište živote običnih i poštenih ljudi".