Goran Rakić
Alo!
Goran Rakić

Alo!

Goran Rakić, Foto: Alo!

"U ime srpskog naroda koji je uspeo da pod naletima ekstremista na severu Kosova i Metohije sačuva slobodu za sebe i svoje potomke, i za to plati visoki cenu životima svoje braće i sestara, poručujem Tačiju da Srbi nikada neće dozvoliti ujedinjenje severnog i južnog dela Kosovske Mitrovice, jer je ujedinjenje o kome Tači priča paravan za etničko čišćenje Srba iz jedinog grada u kome su Srbi preživeli etničko čišćenje 1999. godine", poručio je Rakić u saopštenju za medije.

Pročitajte još:

On je dodao da je više od hiljadu napada koje su neki Tačijevi prijatelji preduzeli protiv Srba na glavnom gradskom mostu od 1999. godine do danas imalo za cilj da Srba na severu ne bude, kao što ih i nema u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Rakić je naveo da su Srbi uvek opredeljeni za mir, suživot sa svima, i kaže da su to dokazali čuvajući multietnički karakter grada u kome pored Srba žive i Bošnjaci, Albanci, Romi, Goranci, Turci, Egipćani i mnogi drugi.

Preporučujemo:

"Na delu a ne rečima smo pokazali kako treba da izgleda poštovanje različitosti, ali najave koje dolaze od Tačija, kojima pokušava da zastraši srpski narod na ovim prostorima sa gnušanjem odbacujemo", naveo je Rakić, uz poruku da mir nema alternativu, ali da alternativu nema ni pravo na život i slobodu, te da će "Srbi to znati da uz pomoć države Srbije i svog predsednika Aleksandra Vučića sačuvaju".