Ragmi Mustafa
Youtube/Printscreen
Ragmi Mustafa

Youtube/Printscreen

Ragmi Mustafa, Foto: Youtube/Printscreen

 

Predsednik Albanske demokratske stranke u Preševu Ragmi Mustafa najavio je danas da će Albanci u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa tražiti da se realizuje rezultat referenduma iz marta 1992. za ujedinjenje sa Kosovom, a da će taj zahtev preneti političarima na predstojećoj konferenciji "Uloga Albanije u promociji interesa Albanaca na zapadnom Balkanu", prenosi Telegrafi.

Koliko su nevinih  pobili: Asani sa ortacima iz UČK

facebook

Foto: facebook

- Sutra ću zamoliti sve prisutne u albanskoj politici da podrže inicijativu, i međunarodno pravo Albanaca u Preševskoj dolini za pripajanje Kosovu. U poslednje vreme je došlo do negativnih tendencija u albanskoj politici na Kosovu, izbegava se taj zahtev Albanaca, zbog mogućnosti da bi i Srbija mogla nešto da traži od Kosova - rekao je on.

Mustafa je kazao da prava kosovskih Srba koje traži Srbija sa međunarodnim garancijama, treba dati i Albancima u tom kraju.

- Zahtevam sprovođenje referenduma iz marta 1992.godine, ostvarenje ideala Oslobodilačke vojske za Preševo, Bujanovac i Medveđu, političke platforme koju su albanske političke stranke usvojile 2006. godine, koja govori o pravu Preševa, Bujanovca i Medveđe da se pridruže Republici Kosovo - kaže Mustafa, dodajući da je "ta oblast do 1957. bila deo Kosova".