Aleksandar Vučić, Ivica Dačić
Alo/ Vesna Lalić
Aleksandar Vučić, Ivica Dačić

Alo/ Vesna Lalić

Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Foto: Alo/ Vesna Lalić

Prema nekim procenama, svoj pečat na "državnost" tzv. Kosova uskoro bi mogla da povuče još i Somalija, i tada bi tas na terazijama u UN posle dosta vremena pretegao na našu stranu, jer u tom slučaju od 193 zemlje članice, njih 97 ne bi priznavalo tzv. Kosovo, dok bi onih koji priznaju bilo 96.

Somalija se inače suočava sa sličnim problemom kao i Srbija, jer je na severu zemlje pre skoro 30 godina nezavisnost proglasio Somalilend, međutim, do sada ga nijedna država u svetu nije priznala. Preispitivanje odluke koju je u jednom tranzicionom periodu donela tehnička vlada, Dačiću je u maju obećao i predsednik Muhamed Abdulahi Muhamed Farmađo, naglasivši da njegova zemlja ne podržava separatizam.

Proslava Vidovdana na Gazimestanu!

youtube/Kosovo Sever Portal

Proslava Vidovdana na Gazimestanu!, Foto: youtube/Kosovo Sever Portal

Srpski ministar je tada u afričkoj turneji posetio osam država - Tunis, Kongo i Madagaskar, koji ne priznaju tzv. Kosovo, i Somaliju, Togo, Tanzaniju, Ganu i Esvatini. Prateći Dačićeve tragove, možda bi Gana i Tanzanija sledeće godine mogle, takođe, da ponište odluku.

Muškarac ubijen ispred restorana, policija blokirala grad!

AUTOR: Indeksonline/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 21.08.2019. 23:56 - 22.08.2019. 00:35 K.B. ubijen je iz vatrenog oružja u restoranu "Dar" u ulici Save Kovačevića u Novom Pazaru. Policija, Foto: Alo!/Dejan Briza * Muškarac ubijen ispred restorana u Novom Pazaru * Ekipa Hitna pomoći koja je stigla na lice mesta mogla je samo da konstatuje smrt * Prema još nepotvrđenim informacijama osumnjičeni B.B.

Naročito što je prilikom posete Beogradu, prošle godine, prvi čovek parlamenta Gane Aron Majkl Okvaje najavio da bi njegova zemlja mogla da razmotri priznavanje iz 2012. godine.

BONUS VIDEO: