Stajaće jedan do drugog i u Jagodini: Putin i Điping
Profimedia
Stajaće jedan do drugog i u Jagodini: Putin i Điping

Profimedia

Stajaće jedan do drugog i u Jagodini: Putin i Điping, Foto: Profimedia

Vučićevi sastanci sa Vladimirom Putinom i Si Đinpingom su nam dali ogroman vetar u leđa, kaže politikolog Aleksandar Pavić, uz podsećanje da su predsednici Rusije i Kine ne samo ponovili podršku teritorijalnom integritetu Srbije već je Putin poručio i da će zaštititi Srbiju od svakog napada.

KRAJ ZA "GOSPODARA KOSOVA"?! Veselji otputovao u Hag na poziv Specijalnog tužilaštva?! Priština na nogama!

Aleksandar Vučić, Vladimir Putin

Alo!

Aleksandar Vučić, Vladimir Putin, Foto: Alo!

– Putin i Si su sigurno pomrsili konce organizatorima Berlinskog samita nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i francuskom predsedniku Emanuelu Makronu, a njihovi stavovi su zasenili Berlin – ističe Pavić.

"TO JE ZBOG TRAMPA, A NE ZBOG SRBIJE" Veselji otkrio kakvi su planovi Prištine! Šta će biti sa taksama?!

 

Aleksandar Vučić i Si Đinping

Tanjug/Dragan Kujundžić

Aleksandar Vučić i Si Đinping, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Profesor Dušan Čelić sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici saglasan je da su pekinški samit i čvrst stav Putina i Sija da brane Rezoluciju 1244 imali “izuzetnu specifičnu težinu”.

Ta rezolucija je “sidro i čvorište naše odbrane KiM”, a njeno relativizovanje može da ide samo na štetu srpskih interesa.

 TRAMPOV PRVI ČOVEK DOLAZI U EVROPU Amerika saopštava svoje rešenje za Kosovo - Srbiji se nudi "nagrada", ali Rusija još nije rekla poslednju reč!

– U bilo kojoj varijanti postizanja eventualnog sporazuma, osnovna premisa te rezolucije mora biti sačuvana – izričit je Čelić.

Aleksandar Vučić

alo.rs

Aleksandar Vučić, Foto: alo.rs

On ističe da su za Srbiju loši svi modeli koji su pominjani – dvojni suverenitet, dve Nemačke, te da bi bilo kakav sporazum u smislu priznavanja statusa kvo bio nepovoljan za Srbiju.

POTPUNO RASULO U PRIŠTINI Albanci otkazali poslušnost svom predsedniku! Veselji ima svoju strategiju, a Haradinaj objasnio šta je značio Makronov preteći prst!

– Pored Rezolucije 1244, mi moramo da insistiramo i na našoj ustavnoj platformi. Ako prihvatimo sadašnje nelegalno stanje uzurpirane vlasti od strane secesionista, onda ćemo izgubiti i poslednju nadu. Nemamo pravo da priznamo fakte onoga što se silom dogodilo 1999  a znamo da se proces etničkog čišćenja odvijao poslednjih 100 godina – kaže Čelić. 

Srbi na Kosmetu, dodaje sagovornik, sa zebnjom su očekivali sastanak u Berlinu, a činjenica da nije bilo zajedničkog saopštenja dočekana je s olakšanjem.

KRVAVA LICA, NAROD NA KOSOVU U SUZAMA Pogledajte kako su specijalci ROSU napali Srbe u Štrpcu! (FOTO, VIDEO)

"MOJE IDEJE O RAZGRANIČENJU SU PROPALE" Vučić o Kosovu: Nisam uspeo da im objasnim da je od emocija najvažnija realnost

BEOGRADU STIGAO ULTIMATUM GORI OD NACISTIČKOG! Albanci traže da im pored Kosova damo još delova naše zemlje!

AKO SE USVOJI MAKSIMALISTIČKI MODEL - TEŠKO NAMA! Ovo su sva 3 rešenja za Kosovo o kojima se priča!