Kosovska policija
Alo!/Masanori Jošida
Kosovska policija

Alo!/Masanori Jošida

Kosovska policija, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Oni su uzvikivali "hoćemo pravdu" i "vratite nam braću".

“Povod našeg okupljanja je nezadovoljstvo povodom odluke suda da se naši drugovi kazne ovako nepravedno. Svako snosi svoje posledice i svoju odgovornost, ali ne na ovaj način. Mislim da je ovo rigorozno i da je preterana odluka. Naši drugari ne zaslužuju da budu ovako kažnjeni. Mi smo se okupili zato što se nadamo da ćemo uspeti da podignemo svest , utičemo da sud promeni odluku i da naši vršnjaci, naši drugovi i braća biti pušteni", kazala je učenica Katarina Milenković.

“Svi smo tu da podržimo našu braću i drugare. Smatramo da ne zaslužuju takvu kaznu i borićemo se dokle god možemo. Među pritvorenima ima i naših vršnjaka koji nisu učestvovali u tuči, već su prilazili da pomognu i razdvoje. I oni su kaženjni što je nepravedno", rekla je učenica Milica Jovanović.

Osnovni sud u Gračanici odlučio je da sedmorici mladića koji su učestvovali u nedavnoj masovnoj tuči u Lapljem Selu odredi po trideset dana zatvorskog pritvora.

Roditelji, rodbina i prijatelji okupili su se sinoć ispred policijske stanice kako bi protestovali zbog odluke Suda, i najavili su novi protest za danas u 18 časova.

PROČITAJTE JOŠ: