SPREMA IM SE IZDAJA! Prištinske zvaničnike čeka pakao! Naređenja stižu direktno iz EU! Iz glavnog centra moći vreba najveća opasnost!

Istražuju se kriminalne radnje

Albanci, Priština
Albanci, Priština, Foto: AP

Specijalno tužilaštvo za zločine OVK u Hagu do sada je saslušalo više od 100 osumnjičenih i preko 800 svedoka, a prve optužnice bi mogle da budu podignute narednih nedelja, objavio je prištinski Ljajmi.

Navodi se da, iako je prošlo godinu i po dana od kada je tužilaštvo započelo saslušavanje osumnjičenih i svedoka, još nije podignuta nijedna optužnica.

STIGLO UPOZORENJE IZ MOSKVE! Sledeći korak Albanaca je stravičan!

Portparol Specijalnog tužilaštva za zločine OVK u Hagu, Kristofer Benet, rekao je za Ljajmi da tužilaštvo sprovodi istražne radnje i da ne može da govori o datumu podizanja optužnica.

"ANTRAKS, NOVIČOK ILI NEKI TEŽI OTROV" Vučiću prekipelo, pisao EU zbog afere "trovanje" na Kosovu!

Međutim predsednik Organizacije ratnih veterana OVK, Hisni Gucati, rekao je „da bi prve optužnice mogle da budu podignute ovog meseca, jer su istražne radnje već pri kraju".

Ramuš otkrio ko će na čelo Kosova: Aljbin ih sve nervira, a već su poslali svog čoveka po instrukcije u Ameriku!

Kosovski politikolog Ramuš Tahiri je siguran da Srpska lista neće imati ministra ukoliko lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti bude premijer Vlade Kosova, a potpredsednik Srpskog nacionalnog foruma Živorad Lazić smatra da bi takav potez Srpsku listu isključio iz političkog života na Kosovu.

Advokat Tom Gaši je za Ljajmi izjavio da je podizanje prvih optužnica - pitanje nedelja.

- Kancelarija specijalnog tužioca je jedina institucija koja može tačno da zna da li su optužnice podnesene Specijalnom sudu u Hagu ili ne. Prema zakonskim odredbama, ni Specijalno tužilaštvo ni Specijalni sud nemaju zakonsku obavezu da o tome obaveštavaju javnost - rekao je Gaši.

- Naravno da će biti optužnica, ovo se neće odlagati u nedogled. Prošlo je tri godine od formiranja Specijalnog suda, a više od godinu i po dana od kako je u potpunosti operativan sa svom pravnom infrastrukturom. Znamo da je do sada saslušano više od 100 osumnjičenih i preko 800 svedoka - rekao je Gaši.

Kaže da niko nema tačne informacije kada će biti podignute prve optužnice, ali da se to može dogoditi „u narednih nekoliko nedelja".

Gaši je ocenio da Specijalni sud nema nikakve veze sa politikom Kosova i da „čak i ako bi počela hapšenja, to ne bi destabilizovalo javnost".

- Kosovska javnost se priprema dugi niz godina i od kada je Specijalni sud počeo sa radom. Biće reakcije manjih grupa zbog hapšenja, ali neće biti destabilizacije ni u jednoj varijanti. Oni koji šire glasine u cilju destabilizacije su oni koji su bili najglasniji za formiranje Specijalnog suda, tako da nema opasnost - rekao je Gaši.

DŽABA SE UDARAJU U PRSA, "DRŽAVA" IM PUCA PO SVIM ŠAVOVIMA Opšte rasulo u redovima kosovske policije! Bacaju značke, oružje i masovno beže!

Albanci, Priština
Albanci, Priština, Foto: Tanjug/Predsedništvo

Prema njegovim rečima, „ukoliko bi neki pojedinci ili grupe pokušali da učine nešto i destabilizuju situaciju, to bi učinili iz ličnih interesa, a pripisali bi to budućem premijeru Aljbinu Kurtiju".

Ljajmi je sinoć preneo da je Specijalni sud objavio listu akreditovanih advokata, žrtava i optuženih u postupku pred ovim sudom.

"POPUNIĆEMO SVE PRAZNINE" Rama ide u Prištinu, sa Kurtijem sprema plan za najgoru noćnu moru Srbije!

BONUS VIDEO: VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi