BOMBA U REGIONU Priština uvodi takse Albaniji!

Rok dva meseca

Priština
Priština, Foto: Tanjug/Sava Radovanović/Arhivska

 

Predsednik Privredne komore Tirane, Nikolin Jaka, tvrdi da je Priština najavila da će, ako Albanija u naredna dva meseca ne ukine prepreke za nesmetani izvoz brašna, piva i krompira sa Kosova, Tirani nametnuti 100 odsto uvećane takse na albanske proizvode.

RAMUŠU SU ODBROJANI DANI U Prištini žele da mu vide leđa! Održan pakleni sastanak kojim je određena njegova sudbina!

Prema pisanju prištinske Gazete Expres, do ovakvog razvoja dogadjaja došlo je na juče održanom sastanku o trgovinskim olakšicama za Prištini, pa je umesto dogovora došlo maltene do ultimatuma pod pretnjom trgovinskog rata, kakav je Priština nametnula Beogradu, 21. novembra prošle godine.

URLICI MEĐU ALBANCIMA Nova zapadna strategija za Kosovo je na stolu! Priština ne sme da odbije svog PATRONA! Ova odluka se nikome neće dopasti!

Jaka, navodi Expres, objašnjava da se albanska vlada površno angažovala na uvodjenju olakšica Prištini na izvoz odredjenih proizvoda u Albaniju, pa je tzv. Kosovo navodno izgubilo strpljenje.

PRIŠTINA UNOVČILA OBMANE Sve Albanke koje prijave da su ih silovali Srbi dobijaju doživotnu penziju: Masovno se prijavljuju, od laži napravili unosan BIZNIS!

"Ako Albanija ne ukloni izvozne prepreke za brašno, pivo i krompir u naredna dva meseca, kosovska vlada će primeniti reciprocitet u trgovinskim odnosima s Albanijom, najavljujući 100-postotni porez na albanske proizvode", kazao je Jaka.

 

Podsetio je da su se privremene prištinske institucije obavezale da će ukloniti sve prepreke na uvoz iz Albanije, ali da albanska vlada nije ispunila svoje obaveze prema Prištini.

Navodi se da je, Albanija je na drugom mestu, iza Srbije o, kako se navodi, trgovinskim ograničenjima prema Prištini.

Trgovinski odnosi izmedju Albanije i Kosova su evoluirali, ali u korist Albanije, piše Expres i dodaje da je prema podacima INSTAT-a Priština rangirana kao druga po veličini izvozna destinacija u Albaniju, posle Italije.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi