Interpol
Photomaster
Interpol

Photomaster

Interpol

Zamenik ministra spoljnih poslova u odlazećoj vladi privremenih institucija u Prištini Anton Beriša nagovestio je da Kosovo ove godine neće podneti zahtev za članstvo u Interpolu, preneo je Kosovo onlajn.

"Ne bi trebalo da žurimo u ovaj proces, imajući u vidu neke okolnosti", izjavio je Beriša za RTV Dukađini.

On je rekao da Kosovo ne može postati član međunarodnih institucija bez pomoći međunarodnih institucija.

Posle najave predsednika Zemana, Češka donela odluku o Kosovu!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 13.09.2019. 13:09 Zvanično saopšteno na javnom servisu Foto: printscreen * Ministarstvo spoljnih poslova Češke donelo odluku * Predsednik Češke Miloš Zeman tokom posete Srbiji najavio da će pokrenuti pitanje povlačenja nezavisnosti Kosova * RTS noćas kasno objavio vest Na Dnevniku RTS-a noćas kasno saopštena je odluka Ministarstva spoljnih poslova Češke o Kosovu, nakon što je predsednik te zemlje Miloš Zeman najavio da će pokrenuti pitanje povlačenja nezavisnosti Kosova.

 

Takođe je ocenio da je ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli grešio kada je "žurio da se prijavi za članstvo u Interpolu“.

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića izjavio je da su sve činjenice potpuno na strani Srbije i da će se Beograd boriti svim sredstvima protiv prijema tzv. Kosova.

Nebojša Stefanović

Tanjug/Dragan Kujundžić

Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

 Stefanović, koji će predvoditi delegaciju Srbije na sednici Generalne skupštine interpola sredinom oktobra u Čileu, kazao je da Srbija ima čvrste i neoborive policijske, pravne i političke argumente koji nedvosmisleno ukazuju da tzv. država Kosovo ne može biti primljena u Interpol.

Ranije je za Alo! ministar Ivica Dačić u ekskluzivnom intervjuu najavio ostavku u slučaju da Kosovo bude primljeno u Interpol!

Pročitajte još:

 Bonus video: Krvavi pir na Zvezdari!