Izbori na Kosovu
Tanjug
Izbori na Kosovu

Tanjug

Izbori na Kosovu, Foto: Tanjug

 * Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa i lider Socijaldemokratske inicijative NISMA Fatmir Ljimaj večeras su se ponovo obrušili na brojanje srpskih glasova

* Limaj je pozvao Centralnu izbornu komisiju (CIK) da hitno zaustavi prebrojavanje glasova iz Srbije, jer je to, kako tvrdi, "neregularno" 

* Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa pozvao je danas Centralnu izbornu komisiju da ne dozvoli prebrojavanje glasova iz Srbije bez odluke kojom se dokazuje da ispunjavaju zakonske uslove

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa i lider Socijaldemokratske inicijative NISMA Fatmir Ljimaj večeras su se ponovo obrušili na brojanje srpskih glasova, koji su za obojicu sporni i traže od Centralne izborne komsije da se prestane prebrojavanje.

Naime, lider Socijaldemokratske inicijative NISMA Fatmir Ljimaj rekao je danas da je koalicija koju predvodi, Inicijativa-AKR-PD, osvojila je 5,5 odsto glasova na vanrednim izborima na tzv. Kosovu i prešla cenzus za ulaz u skupštinu.

Kao da se čuvaju od kuge i same smrti! Izborna komisija iz Prištine ovako broji glasove iz centralne Srbije!

AUTOR: Alo.rs/RTS/T.Đ DATUM I VREME: 23.10.2019. 13:36 Kosovska Centralna izborna komisija počela je verifikaciju glasačkih listića pristiglih iz centralne Srbije. Brojanje glasova u Prištini, Foto: Printscreen Osoblje uključeno u taj proces, zbog predostrožnosti, ima na sebi bele zaštitne kombinezone, mada nema prijava na alergiju kao pre desetak dana.

 

On je na konferenciji za novinare u Prištini rekao da će, posle prebrojavanja redovnih glasačkih listića, ta koalicija ući u Skupštinu Kosova.

Limaj je pozvao Centralnu izbornu komisiju (CIK) da hitno zaustavi prebrojavanje glasova iz Srbije, jer je to, kako tvrdi, "neregularno" i "u suprotnosti sa zakonom", prenosi Kosovo onljan, pozivajući se na prištinsku Kohu.

Prema preliminarnim rezultatima koju je objavio CIK, nakon redovnog prebrojavanja glasova, Inicijativa-AKR-PD imala je 4,96 odsto osvojenih glasova.

S glasovima iz dijaspore, ta koalicija je dostigla 4,99 odsto, što je ipak ispod praga od pet odsto.

CIK je tada odlučii da ponovo broji glasove sa više od 830 biračkih mesta.

 

Inicijativa-AKR-PD tvrdi da je ponovno brojanje pokazalo da je došlo do zloupotrebe prilikom redovnog prebrojavanja i da je dostigla 5,5 odsto osvojenih glasova.

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa pozvao je danas Centralnu izbornu komisiju da ne dozvoli prebrojavanje glasova iz Srbije bez odluke kojom se dokazuje da ispunjavaju zakonske uslove, prenosi prištinska Gazeta Ekspres.

"Kao predsednik DSK-a zatražio sam od CIK-a da utvrdi zakonitost glasova za Srpsku listu pristiglih u kovertama iz Srbije. Najava da će se ovi glasovi prebrojati, bez odluke CIK-a o tome da li ispunjavaju zakonske uslove, otvara put za legalizaciju krijumčarenje glasova u budućnosti", rekao je Mustafa.

Kako je dodao, "tako nešto" se pokušavalo i na prošlim lokalnim izborima u Istoku, ali su, kako je naveo, zakonske vlasti sprečile "takve mahinacije koje iskrivljuju političku volju građana Kosova", prenosi Kosovo online.

"Ne sme biti dozvoljeno nezakonito glasanje na Kosovu", zaključio je Mustafa.

NAJNOVIJA VEST IZ VAŠINGTONA! Amerika usvojila rezoluciju protiv Srbije!

PRIŠTINSKI ČELNIK JE U GLAVNOJ ULOZI! Vučić otkriva šta se krije iza igre sa trovanjem Albanaca!

NJEGOVE REČI ODZVANJAJU EVROPSKOM UNIJOM! Kosovo je više deo Srbije, nego što je Katalonija deo Španije! Zašto NATO ne bombarduje Madrid 78 dana?

BONUS VIDEO: PREPAD NA BATAJNIČKOM AERODROMU Teroristi uništeni pred Vučićem i Medvedevim!